Nyheter

Lotta Hamari inledde sitt uppdrag som riksdagsledamot

Anna-Liisa Blomberg
Lotta Hamari under valvakan i april.

Lotta Hamari (SDP) inledde sitt uppdrag som riksdagsledamot den 14 september. Hamari företräder Birkalands valkrets.

ABL

 

 

Hamari visade upp sin fullmakt för riksdagsledamot för riksdagens talman som meddelade om den nya riksdagsledamoten i plenum.

Ändringen i riksdagens sammansättning föranleddes av att Sanna Marin beviljades befrielse från sitt uppdrag som riksdagsledamot per den 13 september 2023.

Hamari, 37, är forskare och till sin utbildning fysioterapeut samt doktor i hälsovetenskaper. Hon är suppleant i välfärdsområdets fullmäktige i Birkaland samt medlem i personalsektionen.

– För mig är politik samarbete och värdeval. Grunden till vårt välfärdssamhälle är social rättvisa, utbildning samt fungerande och jämlik social- och hälsovård. För dessa saker väntar jag på att kunna arbeta, konstaterade Hamari i ett pressmeddelande innan hon inledde sitt uppdrag.

Under torsdagen deltog Hamari både i SDP:s gruppmöte och i riksdagens plenum för första gången. Hon fick 2 675 röster i Birkalands valkrets i riksdagsvalet i april och var uppställd för första gången i ett riksdagsval.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE