Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Miksi Kokoomusnuoret ei ole mukana Rydmanin eroa vaativassa kannanotossa? – Näin puheenjohtaja Tupamäki vastaa

LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.).

Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt vaativat tänään elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) eroa.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Kannanotossa oli mukana järjestöjä viidestä puolueesta. Hallituspuolueiden nuorisojärjestöistä RKP-nuoret oli vaateessa mukana.

Nuoriso- ja opiskelijajärjestöt muun muassa ihmettelevät pääministeri Petteri Orpon (kok.) kyvyttömyyttä johtaa valtioneuvostoa, jonka kokoomusministerinä Rydman ei voisi toimia, mutta saman hallituksen toisen puolueen ministerinä siitä huolimatta voi.

Demokraatti kysyi Kokoomusnuorten puheenjohtajalta Binga Tupamäeltä, miksei hänen järjestönsä ole vetoomuksessa mukana.

– Itse näen tämän asian erikoisena uudestaan nostaa esille, kun itse Rydmanin toiminnasta ei ole noussut sen erityisempiä uusia seikkoja. Luottamuksesta äänestettiin jo aikaisemmin eikä tällainen revanssi olisi tullut ilman uutista syyttämättäjättämispäätöksestä. Tämä päätös ei koske Rydmanin toimintaa ja pidän syyttämättäjättämispäätöstä osin puutteellisena, Tupamäki vastaa tekstiviestitse.

Helsingin Sanomat julkaisi vuonna 2022 artikkelin, jossa useiden nuorten naisten kerrottiin kokeneen Rydmanin käytöksen ahdistavaksi. Rydman itse on kiistänyt jutussa olleet väitteet. Asia on pysynyt tähän päivään asti pinnalla vyyhteen liittyneiden tutkintojen vuoksi, mutta syytteitä asiassa ei ole nostettu.

– Itse HS:n jutusta itse tiedän täysin varmasti joidenkin yksityiskohtien olevan epätotuudenmukaisia, Tupamäki väittää tekstiviestissä kuitenkaan yksilöimättä.

Lisää aiheesta

– Siksi en myöskään anna niin paljoa painoarvoa sille jutulle, vaikka siinä voi olla myös oikeitakin asioita nostettu, hän jatkaa.

TUPAMÄKI sanoo nähneensä poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen kannanoton valmistelua läheltä.

– RKP-nuoret veivät kannanottoa maltillisempaan suuntaan, asiapohjaisempaan. On siis hyvä, että heillä on oma mielipiteensä, ja että voivat viedä myös maltillisempaa viestiä kannanoton alkuperäisille alullepanijoille, Tupamäki kommentoi.

Oppositiosta esitettiin Rydmanille epäluottamusta viimeksi viime vuonna. Tilanne liittyi tuolloin käynnissä olleeseen rasismikeskusteluun. Rydman sai eduskunnan luottamuksen äänin 106-65.

Oppositiopuolueet vasemmistoliitto, sosialidemokraatit ja vihreät jättävät ensi tiistaina yhdessä välikysymyksen elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) asemasta.

Perussuomalaisia edustava Rydman toimi ennen kokoomuksen kansanedustajana. Hän on ollut aikoinaan myös Kokoomusnuorten puheenjohtajana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE