Talous

Ministerikaksikko hehkuttaa: ”Iso symbolinen merkitys meidän kaikkien mielissä”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan Nordean ratkaisuilla on iso merkitys Suomen kannalta. Se, että näin suuri finanssitalo päätyy valitsemaan Suomen osoittaa Orpon mukaan, että Suomi on liiketoimintaympäristönä pääkonttoritoiminnoille hyvä.

– Se kertoo siitä, että me ollaan tehty oikeita ratkaisuja, kun olemme pankkiunionin jäsen ja euron jäsen. Sen lisäksi tällä on minusta iso symbolinen merkitys meidän kaikkien mielissä, me pärjätään, Suomi pärjää, Orpo sanoi.

Nordean pääkonttorin muutto Tukholmasta Helsinkiin on siirtämässä suuren summan pohjoismaisten asiakkaiden talletuksia Suomen talletussuojajärjestelmään.

Orpon mukaan asia on arvioitu tarkkaan viranomaisten kanssa. Orpo arvioi, että riskit suomalaisille eivät ole kasvamassa merkittävästi.

– En pidä suurena riskinä, koska olemme osa pankkiunionia, Orpo sanoi.

Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää Nordean päätöstä Suomelle isona asiana ja iloisena uutisena. Hänen mukaansa pääkonttori tuo aina myös työpaikkoja.

Sipilä toivoo, että Nordean päätös kannustaa myös muita yrityksiä sijoittumaan Suomeen, koska Suomessa on nyt hyvä, ennustettava ilmapiiri ja tänne on hyvä yritysten sijoittua.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat