Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Monte Carlossa menossa historialliset Sebastienien näytösajot – ”Nautin autosta todella paljon”

LEHTIKUVA / AFP Valery Hache
Sebastien Loeb on näyttänyt nuoremmilleen ajamisen mallia.

Torstain myöhäisillassa näytti, että hallitseva maailmanmestari, Toyotan Sebastien Ogier vie Monte Carlon juhlarallin näytöstyyliin mutta Sebastien Loeb, 47, näytti perjantaiaamuna, että kyllä Fordilla ehtii. Hän nakutti neljä pohja-aikaa vielä vakuuttavammin nappasi johdon.

Pertti Knuuttila

– Kyllä huomenna jatketaan. Mutta rehellisesti, ei minulla ole mitään tarkoitusta ajaa enempää MM-ralleja, kuittasi Sebastien Loeb Monacon huoltoparkissa perjantai-illan huoltoon mennessään 9,9 sekunnin johdossa ennen Sebastien Ogieria.

– Nautin autosta todella paljon. Voimaa on autossa todella hienosti, jakoi Loeb kehuja.

Hänen rinnallaan nuotteja lukee ensimmäistä kertaa – ja todennäköisesti myös viimeistä, mikäli miehen sanaan on luottamista – MM-tasolla Isabelle Galmiche.

MM-avauksesta on kehkeytymässä hieno sekuntikamppailu ranskalaisten maailmanmestareiden välille. Toyotan Elfyn Evans on kolmantena jo 22 sekuntia kärjestä. Hyundain Thierry Neuville ja Ott Tänak ovat jo ratkaisevan paljon jääneenä.

– Nyt näyttää siltä, että me ja Fordit olemme vahvoja. Me pärjäämme liukkaalla paremmin ja Ford menee kuivemmissa oloissa nopeammin, analysoi Toyotan tiimipäällikkö Jari-Matti Latvala.

Kallella (Rovanperä) on ollut vaikea päivä. Kalle ei luota auton rotaatioon, että perä tulee. Olen sanonut hänelle, että ajat nyt sillä mitä pystyt ja tuot auton maaliin. Tiedän kokemuksesta, että asvalttirallissa ei voi paljoa tehdä autoon kesken rallin. 2007-2008 minulla oli samaa ongelmaa täällä. Minä löin vain väkisin menemään ja sitten muurin yli, muisteli Latvala.

– Se on tosi turhauttavaa, kun yrittää podiumille ajaa ja sitten ei ole lähelläkään niitä aikoja, totesi Latvala.

– Koko ajan sain vähän parannettua. Auton jousitusta ja geometriaa säädettiin. Muuta ei pysty tekemään. Pitää vain yrittää löytää ratkaisuja. Ja yritetään jatkaa nousujohteisesti. Pikku hiljaa pääsisi sinne päin. Fiilis ei ole hyvä, tuumaili Rovanperä, joka on yhdeksäntenä kaksi minuuttia ja 12,8 sekuntia mestari-Loebia perässä.

Sami Pajari kartturinaan Enni Mälkönen on WRC3-luokassa toisena 19,5 sekunnin päässä Tshekin Jan Cernystä.

Lauantaina ajetaan rallin toiseksi pisin päivä, 92,46 ek-kilometriä huomattavasti kuivemmissa oloissa ja ilman varsinaista päivähuoltoa. Rengaskulumien odotetaan nousevan ratkaisevampaan osaan kuin perjantain kosteissa oloissa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE