Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

MT: ”Voi olla, että joskus aikani koittaa” – Antti Häkkänen tuottaa kannattajilleen pettymyksen

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Kansanedustaja Antti Häkkänen on saavuttanut eri medioiden kyselyissä suuren kansansuosion ja ohittanut jopa istuvan puheenjohtajan Petteri Orpon suosikkina kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kokoomusväki seisoo edelleen Orpon takana, mutta sekin on toivonut kisaa eli Orpolle haastajia. Puolueväki valitsee puheenjohtajan kesäkuussa Porissa.

Antti Häkkänen, kuinka vastaat kansan kutsuun, Maaseudun Tulevaisuus kysyy.

– En ole kisassa, ellei mitään dramaattista tapahdu. Politiikassa mitään ei kannata linjata täysin lukkoon, koska jotakin voi tapahtua ja sitten arvioidaan uudestaan. Mutta tällä hetkellä Petteri on ainoa ehdokas, ja hänellä on minun tukeni ehdottomasti, Häkkänen toteaa lehden haastattelussa.

Häkkänen, 35, sanoo olevansa kiitollinen kannatuksesta ja harkinneensa puheenjohtajuutta, mutta kieltää MT:lle ainakin kolmesti kiinnostuksensa puheenjohtajaksi tänä kesänä.

– Voi olla, että joskus aikani koittaa, mutta ei nuorella miehellä ole vielä kiire mihinkään. Minulla on pieni tytär kotona ja hektinen pikkulapsiperhe, eli ei ole monestakaan syystä minun aikani tai vuoteni. Työntöä on kovasti, mutta ei tänä vuonna kyllä pyrkyä. Asia voi olla ajankohtainen tulevaisuudessa mutta ei tällä hetkellä.

Varapuheenjohtajana Häkkänen haluaa jatkaa.

”Keskustan kansanedustajat tekivät aikamoisen virhearvion.”

Oppositiossa olemisessa on selvästi opettelemista, sillä Häkkäsellä on paljon neuvoja hallituksen suuntaan.

Ensinnäkin hänestä ”on perin kummallista”, että porvarienemmistöisen eduskunnan maassa on vasemmistovetoinen hallitus.

– On vähän outoa, että laput silmillä hypättiin vasemmiston kelkkaan, hän suomii MT:n haastattelussa keskustaa.

– Keskustan kansanedustajat tekivät aikamoisen virhearvion siinä, että viime vaalikauden politiikan suunta alueiden Suomen tai sosiaalisen oikeudenmukaisuuden näkökulmasta olisi ollut huono. Nimenomaan järkevää on laittaa talouden pohja kuntoon.

Hän olisi nähnyt keskustalla ”yhteistä rajapintaa” sekä kokoomuksen että etenkin perussuomalaisten kanssa suhteessa maaseudun yrittämiseen ja luonnonvaroihin. Hän kertoo viestineensä tästä toukokuussa keskustalle.

– Viime vaalikauden hallituspohjalta olisi voinut syntyä jotakin järkevää, josta olisi voitu ainakin keskustella, myös perussuomalaisten kanssa. Asioita kannattaa hoitaa asiat, ei mielikuvat ja tuntemukset, edellä. Kansanvalta halvaantuu, jos kaikki alkavat kiihottaa mieliään, jos näkee toisen puolueen ihmisiä, Häkkänen sanoo haastattelussa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE