Politiikka

Niinistö haukkuu kokoomusjohtajan pystyyn: ”Orpon häpeilemätön tekopyhyys jäi vähälle huomiolle”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo saa erittäin kovasanaista arvostelua köyhyyspuheistaan eduskunnassa viime viikolla.

Asian nostaa tikun nokkaan vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö, joka sanoo, että Orpon häpeilemätön tekopyhyys jäi vähälle huomiolle.

”Hän moralisoi eläkeläisten ja perusturvan varassa olevien köyhyyden pahentumisen suurimmaksi syyksi tupakan polton ja tupakkaveron korottamisen. Paitsi että lausunto oli törkeä, oli se myös väärin. Tällä hän yritti pestä käsiään siitä, että hallitus ei olisi vastuussa köyhyyden lisääntymisestä, vaan että se on seurausta ihmisten omista valinnoista.”

Niinistö kurmoottaa hallitusta muutenkin Facebook-päivityksessään.

”Suurin yksittäinen köyhyyttä lisännyt päätös on ollut hallituksen päätös jäädyttää ja osin leikata perusturvaa (0,8 prosentilla v 2017) ja asumistukea.”

Niinistön mukaan on ”varsin käsittämätöntä”, että hallitus yrittää pestä vastuutaan köyhyyttä lisäävästä politiikasta ja sysätä vastuuta köyhille itselleen. Ninistön mielestä tämä kertoo valitettavan paljon hallituksen ja hallituspuolueiden arvomaailmasta.

”Luokkayhteiskunta ei ole suomalaisten suuren enemmistön toiveena, vaikka se kokoomuksen politiikkaa olisikin.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat