Politiikka

Ville Niinistö iskee pöytään rajun väitteen: Miehet eivät ole naisten veroisia feministejä

Lehtikuva
Lehtikuva

Vihreiden entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö väittää, ettei miehistä ole naisten veroisiksi feministeiksi.

”Tuli tässä mieleeni asia, joka jäi keskiviikkona Sensuroimaton Päivärinta -haastattelussa kaivertamaan. Päivärinta kutsui minua ”Suomen tunnetuimmaksi feministiksi”. Se tuntui hiukan kiusalliselta, ja nyt tajuan miksi”, hän kirjoittaa Facebook-tilillään.

Niinistön mielestä myös feminismikeskustelussa näkyy surkuhupaisasti se, miten miehet pääsevät tässäkin helpommalla.

”Moni feministinainen joka päivä elää arkea, jossa saa vääntää lasikattojen, asenteiden ja ennakkoluulojen murtamiseksi. Jokaista puheenvuoroa voidaan vähätellä tai tytötellä, jokaista tasa-arvo- tai ihmisoikeuspuhetta seuraa vihapuheen ja uhkailujen ryöppy, jokaisesta virheestä voidaan lyödä tuplasti, ja jokaista ”perinteisestä johtajuudesta” poikkeavaa arvopuhetta vähätellään.”

”Ja sitten paikalle tulevat feministimiehet puolustamaan heitä ja tasa-arvoa. Ja saavat siitä toki kritiikkiä mutta ennen kaikkea kehuja osakseen. Tämä näkyy myös maailmalla: Justin Trudeau taitaa olla nyt maailman tunnetuin feministi.”

Niinistön mukaan lopulta yksikään mies ei ole tämän maan tai edes maailman paras feministi.

”Naiset joutuvat taistelemaan muutoksen puolesta, arjessaan. Meidän tasa-arvoa ajavien miesten velvollisuus on tukea heitä siinä. Mutta kunnia muutoksesta ei kuulu meille, vaan naisille, jotka ovat meidätkin herättäneet muutokseen. Sillä arjessaan ennakkoluuloja vaan taistelevat naiset ovat niitä kaikkein rohkeimpia feministejä.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat