Politiikka

Nyt menee kummalliseksi: Berner-sotku mutkistuu päivä päivältä

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Valtiovarainministeriön (VM) ja liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) välille on puhjennut poikkeuksellinen sanasota liikenneverkkoselvityksestä.

Liikenne- ja viestintäministeriö lähetti torstai-iltana erikoisen tiedotteen, jossa kerrotaan VM:n virkamiesten osallistuneen LVM:ssä tehdyn liikenneverkkoyhtiön selvitystyöhön alusta alkaen.

LVM:n mukaan VM:stä osallistui eri tavoin yhteensä kahdeksan virkamiestä liikenneverkkoyhtiön selvityksen valmisteluun. Heidän asiantuntemustaan hyödynnettiin muun muassa verolaskelmissa.

LVM:n tiedotteeseen on liitetty yksityiskohtainen selvitys liikenneverkon kehittämistä selvittävän hankkeen organisoinnista.

Erikoinen tiedote oli mitä ilmeisimmin reaktio Lännen Median aiemmin torstaina julkistamaan juttuun VM:n viime perjantaina lähettämästä sähköpostiviestistä.

”Vastalauseita ja varoituksia ei huomioitu”

Lännen Median mukaan VM lähetti viime perjantaina hallituspuolueiden ministeriryhmien sihteereille ja ministereiden erityisavustajille sähköpostiviestin, jossa kritisoitiin liikenneverkkoyhtiön selvitystyötä.

Sähköpostiviestin mukaan VM:ään ei missään vaiheessa saapunut tavanomaista pyyntöä osallistua valmisteluun eikä VM tällaisia henkilöitä asettanut. VM ei toistuvista pyynnöistä huolimatta saanut valmistelumateriaalia kommentoitavaksi tai perehdyttäväksi.

– VM ei ole toimittanut myöskään kirjallista lausuntoa selvitykseen, koska sellaista ei ole pyydetty eikä selvitysluonnosta saatu. Lukuisia VM:n useaan otteeseen esittämiä vastalauseita, huolia tai varoituksia ei selvityksessä ole otettu huomioon, VM:stä lähetetyssä sähköpostissa kirjoitetaan Lännen Median mukaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) vetämä liikenneverkkoselvitys oli esitelty vuorokautta aiemmin torstaina.

LVM ilmoitti maanantaina keskeyttävänsä kiistellyn liikenneverkkoselvityksen. Selvitykseen kuului muun muassa ehdotus autoveron poistosta, mikä ajoi hallituksen ministerit keskinäiseen kiistaan.

STT ei torstai-iltana tavoittanut Berneriä eikä valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.) kommentoimaan ministeriöiden viestienvaihtoa.

STT–TUOMAS SAVONEN

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 1/20
ÄÄRIPÄÄT - Miksi vastakkainasettelu kiinnostaa?
KANSA JA KAPITALISMI - Joillakin on varaa sijoittaa
MISSÄ OLET NYT - Ari Korhonen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Jussi Halla-ahon mukaan ilmasto lämpenee ja se liittyy ihmisen toimintaan – viiden lapsen isä julisti Helsingissä sanomaa, mutta flirtti olikin tutun ivallinen
23.1.2020

Luetuimmat


Uusimmat