Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Päätös Yle-kompromissista siirtymässä perjantaille

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Päätös Ylen rahoituksesta on siirtymässä edelleen. Oppositiopuolue SDP:stä kerrotaan, että se aikoo näillä näkymin päättää kantansa työryhmän kompromissiesitykseen vasta huomenna.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Parlamentaarisen Yle-työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.) kertoi eilen odottavansa lopuilta eduskuntaryhmiltä vastauksia tänään. Alun perin ryhmien piti kertoa kantansa jo eilen, mutta SDP:llä, vasemmistoliitolla ja vihreillä oli asia kesken.

Hallituspuolueista kokoomus, RKP ja kristillisdemokraatit ovat hyväksyneet kompromissin. Myös perussuomalaiset on päättänyt kantansa, mutta ei ole kertonut, mikä se on.

Myös ainakin oppositiopuolue keskusta on jo hyväksynyt esityksen.

VARMAA ei ole, hyväksyvätkö kaikki ryhmät työryhmän kompromissiesityksen. Ainakin oppositiopuolue vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo on kertonut, että puolueen edustajat suhtautuvat Yleä koskevaan kompromissiesitykseen hyvin kriittisesti.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän on ollut määrä päättää kantansa tänään, mutta STT ei ole tavoittanut Saramoa.

Myös vihreiden kanta on yhä auki.

Hallitus perusti parlamentaarisen työryhmän hallitusohjelmansa mukaisesti viime vuoden lokakuussa. Työryhmään kuuluu edustajia kaikista eduskuntapuolueista, ja neuvottelut rahoituksesta ovat olleet pitkiä ja vaikeita.

Vakiintuneen tavan mukaan Ylen tehtäviä, rahoitusta ja valvontaa koskevia muutoksia on valmisteltu kaikkien eduskuntaryhmien kesken.

Sanna Nikula, Iiro-Matti Nieminen/STT

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE