Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Paavo Lipponen rohkaisee kuntapäättäjiä tarjoamaan lisää ruotsin kielen opetusta peruskouluissa

Kari Hulkko

Svenska nu -verkoston valtuuskunnan puheenjohtaja Paavo Lipponen ja ohjausryhmän puheenjohtaja Gunvor Kronman lähestyvät kunnallisvaaliehdokkaita kirjeellä ruotsin kielen opetuksesta.

Demokraatti.fi

Kirje esiteltiin Svenska nu:n järjestämässä lehdistötilaisuudessa tänään Helsingissä. Kirjeessä Lipponen ja Kronman rohkaisevat tulevia kuntapäättäjiä tarjoamaan peruskoulun oppilaille lisää ruotsin kielen opetusta.

Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen toimitusjohtaja Gunvor Kronman totesi lehdistötilaisuudessa, että Svenska nu haluaa tarjota kuntavaaliehdokkaille eväitä vellovaan kielikeskusteluun.

– Kielikokeilut ja ajankohtaiset kampanjat pakollisen ruotsin kielen opetuksen poistamiseksi herättävät keskustelua kunnallisvaalien alla. Svenska nu haluaa omalta osaltaan tuoda esille, että yksilöllä on hyötyä ruotsin kielen taidosta työllistymisen, jatko-opiskelun ja yleissivistyksen kannalta, Kronman sanoo.

On tärkeää, että emme sulje keneltäkään pois mahdollisuutta ja oikeutta oppia maamme molempia kansalliskieliä.

Paavo Lipponen ja Gunvor Kronman korostavat kirjeessään, että nuorilta ei saa sulkea ovea työelämään.

– Yhdenvertaisuuden kannalta on tärkeää, että kaikki peruskoulun oppilaat saavat samanlaiset sivistykselliset lähtökohdat. Nuoret liikkuvat tänä päivänä paljon työn ja opiskeluiden vuoksi. On tärkeää, että emme sulje keneltäkään pois mahdollisuutta ja oikeutta oppia maamme molempia kansalliskieliä. Lisäksi kielitaitoisilla suomalaisilla nuorilla on mahdollisuus opiskella muiden pohjoismaiden yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa aina tutkintoon asti.

Svenska nu on ruotsin kielen ja ruotsinkielisen kulttuurin verkosto Suomessa.

Se haluaa edistää monikielisyyttä, nostaa esille kaksikielisyyttä ja vaikuttaa kysymyksiin, jotka liittyvät kielitaidon merkitykseen yhteiskunnassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE