Politiikka

Persujen hallitusruuvi kiristyy jälleen – ”Myönteisetkin turvapaikkapäätökset syynättävä uudelleen”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) lisäisi maahanmuuttoviraston työtaakkaa melkoisesti.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) lisäisi maahanmuuttoviraston työtaakkaa melkoisesti.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) lisäisi maahanmuuttoviraston työtaakkaa melkoisesti.

Hallituspuolue perussuomalaisten kriittinen ote Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen kiristyy. Perussuomalaiset ovat riitauttaneet hallituksen koulutusleikkaukset ammattikoulujen osalta. Myös nk. pakkoruotsi on saanut osansa. Ehdotus pakolaiskiintiön nostamiseksi kaatui siinä sivussa.

Tällä kertaa vuorossa ovat maahanmuuttajat. Nyrkkinä puolueella on kyseenalaistakin mainetta nauttiva kansanedustaja Juho Eerola.

Eerola on tehnyt kirjallisen kysymyksen sisäministeri Paula Risikolle (kok.) turvapaikkapäätöksissä ilmenneiden virheiden vuoksi. Eerola kysyy, onko ministeriö harkinnut kielteisissä turvapaikkapäätöksissä ilmenneiden virheiden vuoksi myös myönteisten päätösten uudelleenarviointia.

Hän tiedustelee, milloin oleskelulupien peruuttaminen parantuneen turvallisuustilanteen perusteella aloitetaan ja viittaa hallituksen yhteisesti sovittuun turvapaikkapoliittiseen toimenpideohjelmaan.

Eerolan mukaan maahanmuuttovirastoon on kohdistunut kohtuutonta painetta ja samaan kiireeseen vedoten on mahdollista, että virheellisiä päätöksiä on syntynyt myös myönteisten päätösten osalta.

Eerola tosin jättää sanomatta, että maahanmuuttoviraston työtaakka lisääntyisi vieläkin merkittävästi painavammaksi, mikäli 2016-2017 tehdyt myönteisetkin päätökset pitäisi syynätä uudelleen. Itseasiassa myönteisiä päätöksiä on huomattavasti enemmän maahanmuuttoviraston omien tilastojen mukaan.

– Virheellisiä turvapaikkapäätöksiä voidaan arvioida syntyneen samassa suhteessa puolin ja toisin, joten päätösten uudelleenarviointi on tärkeää myös myönteisten päätösten osalta. Toimenpideohjelmassa selkeästi mainitaan, että oleskelulupia pitää uudelleenarvioida kaksi kertaa vuodessa ja lähtömaan turvallisuustilanteen parannuttua on oleskelulupia myös peruttava, Eerola sanoo.

Eerolan mukaan kielteisistä päätöksistä valitetaan, jos prosessin lopputuloksena henkilöä uhkaa käännyttäminen takaisin kotimaahan. Hän painottaa, että myönteisistä ei valiteta, eivätkä asianajajat pidä niistä vastaavaa meteliä.

Juttua on päivitetty tarkemmaksi kolmannessa kappaleessa.

 

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat