Politiikka

”Perukaa tehty huono päätös” – Työttömien Keskusjärjestö: Hallitus säästi väärästä paikasta

Kansanedustaja Satu Taavitsainen.
Kansanedustaja Satu Taavitsainen.
Kansanedustaja Satu Taavitsainen.

Työttömien Keskusjärjestö vaatii Juha Sipilän (kesk.) hallitusta perumaan budjettiriihessä työttömien perheiden lapsiin kohdistuvan varhaiskasvatusoikeuden leikkauksen.

Keskusjärjestö esittää, että kaikille lapsille turvataan oikeus kokoaikaiseen maksuttomaan varhaiskasvatukseen.

– Suomen hallitus säästi väärästä paikasta, kun se rajoitti työttömien vanhempien lasten oikeutta kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Teko on heikentänyt lasten yhdenvertaisuutta tärkeään palveluun. Se on myös vaikeuttanut päiväkotien arkea. Osa lapsista jää ohjatun toiminnan ulkopuolelle ja vaille terveellistä lounasta.

– Rajoitus sekoittaa päiväkotien rytmiä ja hankaloittaa ryhmien toimintaa. Odotamme nyt, että Sipilän hallitus kohdentaa budjettiriihessä investointeja työttömien lapsiin. Perukaa tehty huono päätös, vaatii Työttömien Keskusjärjestön toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski.

”Maksuton kokoaikainen varhaiskasvatus olisi Suomelta uudistus, joka on sosiaalisesti kestävä ja tasa-arvoinen.”

Työttömien Keskusjärjestön puheenjohtaja, kansanedustaja Satu Taavitsainen (sd.) sanoo, että lapsiin investointi on vaikuttavaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

– Maksuton kokoaikainen varhaiskasvatus olisi Suomelta uudistus, joka on sosiaalisesti kestävä ja tasa-arvoinen. Varhaiskasvatus tasoittaa parhaiten kaikkien lasten tietä kouluun ja myöhemmin työelämään vanhempien varallisuudesta ja työtilanteesta riippumatta, kansanedustaja Taavitsainen perustelee.

– Suomen perustuslakiin on lisättävä kaikkien lasten oikeus maksuttomaan kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen, aivan kuten siinä on oikeus maksuttomaan perusopetukseen, Taavitsainen ja Haapakoski päättävät yhteisen tiedotteensa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat