Politiikka

Perussuomalaiset nuoret haluaa Senaatintorille vapaussodan muistomerkin – ”Tämä on häpeällistä”

Perussuomalaiset nuoret vaativat valtiota ja Helsingin kaupunkia pystyttämään Helsingin Senaatintorille vapaussodan muistomerkin.

Järjestö kertoo olevansa huolissaan valtiovallan kyvyttömyydestä käsitellä historiaa ja vaatii, että vuoden 1918 tapahtumista käytetään poliittisesti latautunutta ja yksipuolisesti valkoisen osapuolen historiakäsitystä tukevaa sanaa vapaussota.

– Vaadimme, että vuoden 1918 tapahtumista puhutaan sodan tarkoitusta ja lopputulosta paremmin kuvaavalla nimellä, eli vapaussotana. On aika tehdä myös nuoremmille sukupolville selväksi se, mistä sodassa oli oikeasti kysymys – Suomen armeija kukisti venäläiset sekä heidän myötäilijänsä ja lunasti näin itsenäisyytensä. Suomessa ei olla käsitelty aihetta riittävästi. Miten voimme rakentaa tulevaisuutta, jos emme hyväksy menneisyyttämme, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila kysyy järjestön tiedotteessa.

”Leninin puisto meiltä kyllä löytyy.”

Vapaussodan muistomerkki tulisi järjestön mukaan pystyttää Senaatintorille kunnianosoitukseksi ja kiitokseksi Suomen armeijan työstä vapaussodassa.

– Senaatintori olisi loistava paikka patsaalle. Siellä Mannerheim piti voitonparaatin puheensa ja patsas toisi historiallisen tapahtuman näkyvästi esiin Helsingissä. Leninin puisto meiltä kyllä löytyy, mutta ei näkyvää muistomerkkiä vapaussodan sankareille. Tämä on häpeällistä, sanoo Perussuomalaisten Nuorten hallitukseen kuuluva Oskar Viding.

Vuoden 1918 tapahtumista käytetään historian tutkimuksessa yleisimmin nimeä sisällissota.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat