Politiikka

Poliisi: Valtiosihteerin peräkontti-seikkailusta rikosilmoitus – ”Asia on selvittelyssä”

Julkisuudessa oli eilen tietoja, joiden mukaan ulkoministeri Timo Soinin (s.) valtiosihteeri Samuli Virtanen olisi liikkunut peräkontti-kyydissä pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Helsingin poliisista kerrotaan Demokraatille, että ”kuvaukseen sopivasta tapahtumasta” on tehty poliisille rikosilmoitus.

– Asiasta on kirjoitettu poliiisissa rikosilmoitus liikennerikkomuksesta, joka on tapahtunut sunnuntaina 11.6. Meilahdessa Kesärannantiellä. Asia on selvittelyssä, aloitetaanko esitutkinta vai ei, rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisista kertoo.

– Ei voida vahvistaa mitään kenenkään nimeä, kuka on tehnyt ilmoituksen, ketä on epäilty ja onko todistajia. Niitä ei voida julkisuuslain perustella ja esitutkintalain perusteella vahvistaa, Seppälä jatkaa.

– Jää myöhemmän ratkaisun varaan, miten poliisi tulee tässä asiassa toimimaan.

Poliisihallituksesta kerrottiin eilen, että sakkokäsikirjan mukaan henkilöauton kuljettajalle voisi seurata tavaratilassa kuljettamisesta 6–8 päiväsakkoa tapauksesta riippuen. Rikkomus koskisi siis nimenomaan kuljettajaa, ei tavaratilassa olevaa.

Holopaisen mukaan asiasta voi selvitä myös huomautuksella, jos rikkomus on vähäinen eli jos peräkontissa olisi esimerkiksi oltu hyvin lyhyen matkan ajan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat