Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Presidentin kanslia kehottaa edistämään Nato-lakia ennen Unkarin ja Turkin ratifiointeja

iStock

Tasavallan presidentin kanslia kehottaa hallitusta antamaan eduskunnalle esityksen Nato-sopimuksen hyväksymisestä jo ennen Unkarin ja Turkin ratifiointeja. Asia selviää kanslian lausunnosta, jota siltä on pyydetty hallituksen esitykseen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Presidentin kanslian mukaan esityksen antamisella eduskunnalle varmistutaan siitä, että valmius Nato-sopimusten hyväksymiseen on olemassa heti kun edellytykset täyttyvät.

-  Samoin kanslia pitää tarkoituksenmukaisena esitysluonnoksessakin mainittua tavoitetta, että Suomi ja Ruotsi tallettavat liittymiskirjansa samaan aikaan, jolloin Suomi ja Ruotsi eivät hyväksy toistensa liittymispöytäkirjoja erikseen, lausunnossa kirjoitetaan.

Lausunnon ovat allekirjoittaneet presidentti Sauli Niinistön kansliapäällikkö Hiski Haukkala ja oikeudellinen neuvonantaja Päivi Pietarinen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE