Politiikka

Putin suhtautui yllättäen EU:hun sovittelevasti: ”Venäjä ei etsi vihollisia”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Venäjän presidentti Vladimir Putin rauhoitteli vuotuisessa linjapuheessaan muuta maailmaa. Hän totesi, että ”Venäjä ei etsi, eikä ole koskaan etsinyt vihollisia”.

Putin myös linjasi, että ulkopolitiikan tavoitteisiin kuuluu yhteistyön kehittäminen EU:n kanssa.

Vladimir Putin aloitti puheensa kehumalla kansalaisten yhtenäisyyttä. Hänen mukaansa kansalaiset ovat tulleet yhteen patrioottisten arvojen ympärille kaikista vaikeuksista huolimatta.

Linjapuheensa alussa Putin keskittyi puhumaan lähinnä sisäpolitiikasta ja kotimaan asioista. Huomiota sai erityisesti lääketiede, ja hän antoi monta uutta tavoitetta venäläisen sairaalaverkoston ja terveydenhuollon kehittämiselle.

Putin kertoi myös, että koulujen korjauksia jatketaan, ja listasi nuorten tarpeita kulttuurista koulutukseen. Presidentin mukaan on myös tärkeää, että kaikki vapaaehtoistyön esteet poistetaan.

Venäjän talouskehityksen suurin este on presidentin mukaan kotimaisten investointien puute. Putin korosti kuitenkin myönteistä kehitystä, kuten inflaation laskua vuodesta 2015.

Hän sanoi myös, että Venäjällä on hyvät mahdollisuudet kasvattaa muutakin kuin raaka-ainevientiä tulevaisuudessa. Putinin mukaan taloudellinen protektionismi on yksi suurimmista riskeistä globaalille talouskasvulle.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat