Nyheter

Qvintus är redo att fortsätta som FSD:s ordförande: ”Svenskfinlands politiska motkraft behövs”

Simon Bergman
FSD:s ordförande Dimitri Qvintus.

Ordförande för Finlands Svenska Socialdemokrater Dimitri Qvintus är redo att fortsätta leda Finlands Svenska Socialdemokrater. Han har lett FSD sedan år 2021. FSD:s kongress ordnas i Jakobstad om en vecka.

ABL

 

 

– Tillsammans har vi lyckats med mycket och motivationen att fortsätta på samma framtidsspår är väldigt hög. Det viktigaste har varit att egna medlemmar har yttrat tydligt sin önskan att jag skulle fortsätta som ordförande och jag är förstås redo att göra det.

Qvintus kallar FSD för Svenskfinlands politiska motkraft och säger att FSD behövs nu väldigt mycket.

– Det finns en stor besvikelse i Svenskfinland med den nuvarande regeringen och dess värderingar. Regeringens sannfinländska politik upplevs som orättvis och oempatisk. Finlands Svenska Socialdemokrater är den viktigaste politiska motkraften i Svenskfinland och vi vill fortsätta jobba för en bättre vardag och rättvisare arbetsliv för alla. Det vill FSD och jag som ordförande fortsätta att jobba med.

Qvintus blev medlem i SDP:s partistyrelse i september. Han har betts om att överväga att ställa upp i EU-valet.

– Jag har lovat att överväga saken. Det är nånting som FSD:s medlemmar bestämmer, men jag kan säga att jag är väldigt intresserad av att vara Svenskfinlands röst i Bryssel.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE