Huvudnyheter

Qvintus: ”Patetiskt, Sannfinländarna”

Simon Bergman/FSD
Dimitri Qvintus är ordförande för Finlands Svenska Socialdemokrater.

Ordförande för Finlands Svenska Socialdemokrater Dimitri Qvintus fördömer starkt Sannfinländarnas ”finskhetsprogram”.

ABL

 

 

– Sannfinländarna visar än en gång hur tom deras politik är. Det finns stora ekonomiska utmaningar, Ryssland mördar människor i Ukraina och hotar med kärnvapen, det är energikris i Europa. Situationen är väldigt allvarlig och människor är oroade, men är de här frågorna sådana som Sannfinländarna vill ge svar och lösningar på? Nej, de vill försämra svenskans ställning. Det är rent patetiskt.

Enligt Qvintus är det avgörande vilket parti blir största i kommande riksdagsvalet.

– Socialdemokraterna kommer aldrig att släppa Sannfinländarna att försämra svenskans ställning i Finland. Finländarna förtjänar stärkta kunskaper i vårt lands två nationalspråk, inte den här typen av fördummande åtgärder som skulle inskränka på människors rättigheter till service på sitt eget modersmål och som dessutom är en direkt attack riktad mot alla finländare som har svenska som modersmål, säger Qvintus.

– De åtgärder som nämns i programmet, till exempel de språkliga rättigheterna som garanteras i grundlagen, eller slopade kvoter för svenskspråkiga vid högskolor, är sådana förslag som vi socialdemokrater inte under några som helst omständigheter kan omfatta, konstaterar Qvintus.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE