Nyheter

Rekreation och allvar i Karis Svenska Pensionstagare

Foto: Erik Ekman
Vicehäradshövding Pamela Fredenberg.

Föreningens aktiviteter under våren har bestått av en hel del lättare program men vi har också tagit del av information som är mycket viktig för vår åldersgrupp.

ABL

 

 

Den lättare delen har bestått av en vårträff med program och korvgrillning med mera. En medlemsträff med frågesport och en spelkväll. Sedan var vi bjudna på traditionsenlig vårträff med Ekenäs Pensionstagare och senast ordnades en resa till Mathildedal.

Till den allvarligare delen kan räknas PCF:s svenska distrikts vårmöte med seminarium i vårt skolnings- och rekreationscentrum Rajaniemi i Virdois. Se närmare på adressen https://svenskadistriktet.elakkeensaajat.fi/verksamhet/.

Allvarligt och viktigt var också temat för vicehäradshövding Pamela Fredenbergs föreläsning om intressebevakningsfullmakt, testamente och gåva/förskott på arv. Intressebevakningsfullmakten är ett viktigt dokument i situationer då man av någon orsak inte själv kan sköta sina ärenden. Fullmakten ges på förhand till en närstående person man har förtroende för som kan sköta ärenden som t.ex representera din egendom och andra ekonomiska frågor eller representera dig som person genom fullmakten i beslut som man är oförmögen att förstå i den stunden. Orsaken kan vara olycka, sjukdomsfall, minnessjukdom etcetera. Vänta inte för länge med att sköta om detta! Läs mera på adressen: https://karissvenskapensionstagare.elakkeensaajat.fi/handelser/

Grillfest ordnas den 4 juli.

Erik Ekman

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE