Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SAK pettyi rankasti: ”Palkka-erot ovat totta”

Arja Jokiaho

Palkka-avoimuuden lisäämiseen tähdänneen muutoksen valmistelu tasa-arvolakiin on keskeytetty. Hallituspuolueet eivät päässeet lakiesityksen sisällöstä yksimielisyyteen, kertoi sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tiedotteessaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Näkemykset olivat ministeriön mukaan liian kaukana toisistaan erityisesti työntekijän tiedonsaantioikeuksien osalta.

SAK on erittäin pettynyt palkka-avoimuutta koskevan lainvalmistelun keskeyttämisilmoitukseen ja vetoaa hallitukseen lakiesityksen tekemisen puolesta.

”Palkka-erot ovat totta: naisen euro on sitkeästi pysynyt noin 84 sentin arvoisena. Perusteettomiin sukupuolten välisiin palkkaeroihin ei voida puuttua, ellei palkka-avoimuutta lisätä. Hallitus lipesi omasta kirjauksestaan, jolla olisi edistetty sukupuolten tasa-arvoa. Iso pettymys”, sanoo SAK:n johtaja Heli Puura tiedotteessa.

Puura huomauttaa, että asiaa oli valmisteltu huolella STM:n vetämässä työryhmässä. Hän arvioi, että sen esitykset toteutuessaan veisivät palkka-avoimuutta ja työelämän tasa-arvoa eteenpäin.

”Hallitus on ohjelmassaan sopinut palkka-avoimuuden lisäämisestä lainsäädännön keinoin. Nyt on aika muuttaa sanat teoiksi eli antaa esitys, joka laajentaisi nykyistä palkka-avoimuutta ja mahdollisuuksia puuttua perusteettomiin palkkaeroihin.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE