Politiikka

Sd-meppi Halla-ahosta: ”Uusi puheenjohtaja tekee massiivisen virheen”

Lehtikuva / Markku Ulander
Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari.
Lehtikuva / Markku Ulander
Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari.
Lehtikuva / Markku Ulander
Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari.

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren (sd.) mukaan perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho on tekemässä massiivisen virheen esittämällä, että Suomen kansaa voi puolustaa omin voimin ja turvautumalla Euroopan oikeistopopulistien tukeen.

Jaakonsaari pui Halla-ahon puheenjohtajuuden perussuomalaisiin tuomia muutoksia eilen julkaistussa blogikirjoituksessaan. Hän toteaa, että perussuomalaiset ovat muuttaneet linjaansa selkeästi.

– Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan puolue on nyt kansallismielinen puolue, joka ”puolustaa omaa kansaa ja hakee yhteistyötä Euroopan oikeistopopulististen kanssa”.

– Miten ilmastonmuutosta tai kansainvälistä rikollisuutta voi yksi maa torjua vaikka tekisi kuinka tiivistä yhteistyötä  pikkuruisten äärioikeiston ja populistipuolueiden kanssa, Jaakonsaari kysyy tekstissään.

Jaakonsaari huomauttaa, että Halla-aho pyrkii luomaan muualta Euroopasta tuttua asetelmaa.

– ”Me isänmaan ystävät, nuo globalistit.” Älkäämme ”me muut” menkö tuohon lankaan. Kansallinen identiteetti on meille kaikille tärkeä, mutta isänmaanrakkaus ja nationalismi ovat kaksi eri asiaa.

Halla-aho on hakoteillä esittäessään kansantalouden olevan nollasummapeliä.

Hän toteaa kirjoituksessaan Halla-ahon olevan hakoteillä myös esittäessään kansantalouden olevan nollasummapeliä.

– Sillä hän ilmeisesti haluaa viestittää, että jokainen euro maahanmuuttajalle on euro pois omilta köyhiltä. Ei ole.

Jaakonsaari painottaa, että Halla-ahon oikeistopopulismin mukainen näkemys maahanmuutosta kaikkien ongelmien aiheuttajana on väärä.

Hän kuitenkin toteaa, että ongelista pitää puhua avoimesti. Näin hänestä on myös toimittu.

– Eivät psykiatritkaan enää selitä kaikkien potilaan ongelmien johtuvan lapsuudesta eikä maahanmuutto ole mikään kaikkien ongelmien äiti muuten kuin populistien propagandassa, Jaakonsaari vielä rinnastaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat