Politiikka

SDP:n Viitanen toivottaa keskustan eduskuntaryhmän pj:n tervetulleeksi opposition linjoille – Kaikkonen: ”Eriarvoistumiskehitys on pysäytettävä”

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Kansanedustaja Pia Viitanen (sd.) on tyytyväinen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkosen kannanottoon, jossa hän toivoo hallitukselta vielä ratkaisuja kaikkein heikompiosaisten hyväksi.

– Kaksi päivää eriarvoistumista käsittelevän välikysymyksen jälkeen Kaikkoselta tulee tunnustus, että toimia tarvitaan heikompiosaisten hyväksi. Vaikka Kaikkonen tunnustus tulee hieman myöhäisherännäisesti, toivotan Antti Kaikkosen tervetulleeksi opposition linjoille.

Kaikkonen julkaisi aikaisemmin tänään keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajien Elsi Kataisen ja Markus Lohen kanssa tiedotteen, jossa he totesivat muun muassa, että Suomen ”tavoitteena on oltava, että seuraavalla vaalikaudella vähintään 100 000 työtä vailla olevaa ihmistä saa töitä. Jokaisen on mahdollista löytää työtä riittävällä koulutuksella ja tuella. Myös vähemmän koulutetut ja osatyökykyiset on saatava mukaan.”

– Tärkeimpiä tehtäviä tästä eteenpäin on huolehtia, että kaikki suomalaiset pidetään mukana. Pitkään jatkunut eriarvoistumiskehitys on pysäytettävä, tiedotteessa todettiin. 

– Kasvun varmistaminen luo liikkumavaraa talouteen niin, että pienituloisimpien perusturvaa voidaan edelleen parantaa. Kasvu kuuluu kaikille. Perusturvaa on samalla uudistettava kannustavammaksi ja yksinkertaisemmaksi.

Jatkossa olisi parempi, jos päähallituspuolueen eduskuntaryhmän omatunto kolkuttaisi jo ennen päätöksiä.

Viitanen muistuttaa, että juuri eilen eduskunnassa äänestettiin hallituksen esityksestä eläkeindeksien jäädyttämisestä ja käytiin pitkä keskustelu hallituksen esityksestä, jossa työttömyysturvaa leikataan, jos työtön ei yrityksistä huolimatta saa työpaikkaa.

– On hivenen outoa, että torstaina eriarvoisuutta käsittelevässä välikysymyksessä todistetaan vahvoin sanoin, että kaikki on hyvin, perjantaina leikataan eläkkeitä ja lauantaina vaaditaan toimia heikompiosaisten hyväksi.

–  Jatkossa olisi parempi, jos päähallituspuolueen eduskuntaryhmän omatunto kolkuttaisi jo ennen, kun heikompiosaisten tilannetta pahentavia päätöksiä tehdään, eikä vasta päivä niiden tekemisen jälkeen.

Viimeksi Kaikkoselta odotettiin toimia budjettiriihestä.

Viitanen kertookin jäävänsä odottamaan hallitukselta toimia Kaikkosen vaatimuksen toteuttamiseksi.

Hän kuitenkin tuo esiin, että viimeksi niitä odotettiin budjettiriihestä.

– Tuolloin odotukset olivat korkealla, koska Kaikkonen oli kesällä vaatinut toimia eläkeläisköyhyyden vähentämiseksi.

– Pettymys oli suuri, kun Kaikkosen vaatimia toimia eläkkeensaajien hyväksi ei budjettikirjasta löytynyt, hän huomauttaa. 

Tällä kertää Viitanen odottaa, että Kaikkosen sana painaa ja hallitus toimii ripeästi.

– Toivon ja odotan, että tällä kertaa näemme pikaisesti toimia, joilla heikompiosaisten asemaa parannetaan. Muuten näyttää siltä, että kokoomuksen tahtipuikko määrittelee nuotit ja pääministeripuolue laulaa taustakuorossa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat