Huvudnyheter

Socialdemokrater stortrivdes på Helsingfors Pride med Lindtman och Marin i spetsen

Topi Lappalainen
Partiordförande Antti Lindtman och hans företrädare, f.d. statsminister Sanna Marin, marscherade i täten av SDP:s kontingent under prideparaden i Helsingfors.

Pridetåget i Helsingfors var riktigt välbesökt i det fina sommarvädret. Polisens uppskattning om hela paradens deltagarantal var 100 000 människor i år. Socialdemokraternas uppslutning var stor med partiets nyckelgestalter i främsta ledet.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

I täten av SDP:s kontingent marscherade partiledaren Antti Lindtman och hans företrädare Sanna Marin. Publikens reaktioner var förtjusta under hela marschen.

Väl framme i Brunnsparken växlade ABL några ord med Lindtman.

– Det har varit en jätterolig dag idag igen. Pride är en fest för jämlikhet och kärlek. Jag har varit med här nästan varje år med kamrater på marschen och på festen sedan 2015, konstaterade Lindtman.

– Varje år är vi allt fler socialdemokrater som vill marschera för kärlek, allas lika värde och jämställdhet.

SDP:s ordförande Antti Lindtman trivdes på Pride även i år. (Foto: Topi Lappalainen)

Framme i Brunnsparken fick ABL även några kommentarer av Taru Reinikainen som är ordförande för partidistriktet i Helsingfors.

– Stämningen är riktigt strålande, här finns fantastiskt med folk, vädret är varmt och det är ganska svettigt men fint att så många har kommit.

Reinikainen var särskilt nöjd med uppslutningen bland socialdemokrater.

– Någon konstaterade där på gatan att vad många socialdemokrater det har kommit.

Både SDP och Vänsterförbundet såg ut att ha en stor uppslutning på Helsingfors Pride och Reinikainen antog att vänsterpartiernas närvaro var klart större än de övriga partiernas.

När det gäller den personliga betydelsen av Pride lyfte hon specifikt fram betydelsen av likabehandling.

– Alla ska vara jämlika. För mig är förstås arbetslivsfrågorna nära hjärtat. Vi har mycket att göra i arbetslivet, inte enbart med de sexuella minoriteterna utan med alla andra minoriteter, inklusive personer med funktionshinder. Det finns mycket att göra när det gäller att främja likabehandling i arbetslivet.

Taru Reinikainen är ordförande för partidistriktet i Helsingfors. (Foto: Topi Lappalainen)

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE