Politiikka

Soinin valtiosihteeri peräkontissa? – ”Diktatuurissa noin matkustaa yleensä opposition johto”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Torstaipäivä on kohistu Iltalehden ja Aamulehden uutisesta, jonka mukaan ulkoministeri Timo Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen olisi poistunut pääministeri Juha Sipilän virka-asunnolta Kesärannasta auton peräkontissa.

Lukuisat poliitikot muiden mukana ovat kommentoineet asiaa pitkin torstaipäivää sosiaalisen median kanavilla. Huvia on herättänyt erityisesti se, että uutisen pitäessä paikkaansa teossa olisi syyllistytty tieliikennelain vastaiseen toimintaan.

SDP:n entinen kansanedustaja, nykyään viestintätoimiston johtajana työskenetlevä Mikael Jungner ottaa tapauksessa esiin vielä uuden puolen.

”Demokratiassa hallituksen valtiosihteeri saattaa matkustaa auton takakontissa. Diktatuurissa noin matkustaa yleensä opposition johto”, hän leukailee Twitterissä.

Sinisen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tiina Elovaara kirjoitti blogissaan, että puoluekokousvalintojen jälkeen nykyiset siniset keskustelivat keskenään sekä hallituskumppaneiden kanssa ja Virtanen kävi pääministerin luona sunnuntaina.

– Se että hän vältti mediahuomiota, tilanteen ollessa vakavin mahdollinen ja tietovuoto kansanedustajien siirtymisestä liian suuri, ei ole rikos. Peräkontissa saa matkustaa, jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen.

Ajoneuvojen käytöstä tiellä annettu asetus toteaa seuraavaa:

Autossa saa kuljettajan lisäksi olla enintään rekisteriin merkityn istuma- ja seisomapaikkaluvun mukainen määrä matkustajia. Kuljettajan ja matkustajien tulee käyttää istuma- tai seisomapaikkoja, jotka täyttävät niitä koskevat vaatimukset.

Poliisiylitarkastaja Samppa Holopainen Poliisihallituksesta puolestaan kertoi Demokraatille, että sakkokäsikirjan mukaan henkilöauton kuljettajalle voi seurata tavaratilassa kuljettamisesta 6–8 päiväsakkoa tapauksesta riippuen. Rikkomus koskisi siis nimenomaan kuljettajaa, ei tavaratilassa olevaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat