Politiikka

Taas mätkähti uusi Guggenheim-käänne — ”Hyvin tyypillistä tälle hankkeelle, että on valmisteltu salassa”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Helsingin kaupunki ja Guggenheim Helsingin Tukisäätiö ovat valmistelleet esityksen museon perustamiseksi Helsinkiin. Esityksen sisällöstä kerrotaan jo huomenna aamulla. Kaupunginhallituksen käsittelyyn esitys menee jo ensi maanantaina.

SDP:n Helsingin valtuustoryhmälle asia tuli yllättäen. Ryhmän puheenjohtaja Osku Pajamäki sanoo keskiviikkona iltapäivällä Demokraatille, ettei tiedä asiasta Ylen juttua enempää.

Toinen SDP:n helsinkiläinen valtuutettu Kaarin Taipale puolestaan sanoo, että jokin tällainen ”elämän merkki ”oli odotettavissa, joskin hän korostaa, että hankkeelle ominaiseen tyyliin.

— Tämä on hyvin tyypillistä hankkeelle, että sitä on valmisteltu salassa, hän kommentoi.

Apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sd.) ei kommentoinut Ylelle uutista keskiviikkona. Viljanen on huomenna mukana tiedotustilaisuudessa.

Guggenheim-museo-hanke on ollut tekeillä pitkään. Hankkeelle ei luvattu valtion rahaa viime budjettiriihessä, ja tätä on pidetty hankkeen toteutumisen ehtona. Helsingin Tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Ari Lahti on aiemmin sanonut, että museo ei nouse ilman valtion tukea.

Päätöstä museon rakentamisesta ei siis ole vielä tehty.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat