Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Tämä hallitus tekee inhimillisiä investointeja” – Tytti Tuppurainen: Valtakunnallinen kokeilu maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille tehdään tällä vaalikaudella

Lehtikuva / Markku Ulander

Laadukkaat ja kaikille saavutettavat terveydenhoito- ja hoivapalvelut ovat yksi hyvinvointiyhteiskunnan kivijaloista, ja hallitus on tehnyt hoito- ja hoivapalveluiden kannalta merkittäviä uudistuksia, jotka parantavat suomalaisten elämää, sanoo Demarinaiset kannanotossaan kansainvälisenä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päivänä 20.2.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Järjestön mukaan matalan kynnyksen mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantaminen ja tässä kuussa julkistettu kansallinen mielenterveysstrategia vastaavat kasvaviin mielenterveysongelmiin sekä tulevat ennaltaehkäisemään niitä. Helpotusta tullaan saamaan myös sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuuteen uuden asiakasmaksulain avulla, kun maksuttomuutta laajennetaan sekä useita maksuja kohtuullistetaan.

Demarinaisten mukaan etenkin lapsiperheet hyötyvät, sillä lausuntokierroksella olevan lain mukaan alaikäisiltä ei tultaisi enää perimään poliklinikkamaksuja.

”Tämä hallitus tekee inhimillisiä investointeja, joilla on vaikutuksia pitkälle tulevaisuuteen. Näistä uudistuksista hyötyvät etenkin lapset ja nuoret. Tulevan hallituskauden aikana tullaan myös tekemään valtakunnallinen kokeilu maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Tälläkin uudistuksella parannetaan nuorten yhdenvertaisuutta”, toteaa Demarinaisten puheenjohtaja, ministeri Tytti Tuppurainen.

Järjestön mukaan hallituksen hoiva- ja hoitopalveluiden uudistus auttaa niin runsaasti palveluja tarvitsevia ikäihmisiä kuin myös hoiva-alalla työskentelevien jaksamista työssään. Sitova 0,7 hoitajamitoitus ja kotihoidon pysäköintimaksujen poistaminen ovat molemmat tervetulleita uudistuksia.

”Hoitajia on enemmän työvuoroissa ympärivuorokautisessa hoivassa ja kotihoidossa työskentelevillä ei huku arvokasta työaikaa parkkipaikan etsimiseen. Ja mikä tärkeintä, avun tarvitsijat saavat laadukkaampaa palvelua. Meille ihmisarvoisen hoivan edellytysten luominen on kunnia-asia. Inhimillinen, ihmisten arkea parantava hallituspolitiikka rakentaa tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa Suomea. Näistä uudistuksista voimme olla ylpeitä.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE