Politiikka
8.9.2016 08:48 ・ Päivitetty: 8.9.2016 08:53
“Tiilikainen, ryhdistäydy!”
Puoluetoimistovirkailija Matti Putkonen (ps.) vaatii, että Suomea EU:n ilmastosopimuksen soveltamisneuvotteluissa edustava ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ryhdistäytyy ja sisäistää hallitusohjelman tai neuvottelija on vaihdettava.
Hallitus on sitoutunut vuodelle 2030 päätetyn ilmasto- ja energiapaketin markkinaehtoiseen toteuttamiseen. Putkosen mukaan teollisuuden kansainvälinen kilpailukyky ja hiilivuodon torjunta ovat ilmastopolitiikan keskeisiä lähtökohtia.
Komission esitystä ei voida toteuttaa markkinaehtoisesti ja se vaarantaisi teollisuutemme kilpailukyvyn sekä kiihdyttäisi EU:ssa edelleen suomalaisen teollisuuden ulosliputusta eli suomeksi hiilivuoto kiihtyisi EU:n sisällä, sanoo Putkonen. Suomalaiset työntekijät joutuisivat kilometritehtaalle ja maksaisivat tästä elämysseikkailusta sekä lisäveroa että korkeampaa bensa- ja sähkönhintaa, hän korostaa.
— Kahden edellisen hallituksen lepsuuden johdosta suomalaisen teollisuuden kilpailukyvystä on uhrattu EU:n ilmastopolittikan alttarille jo 30 % suhteessa tärkeimpiin kilpailijamaihin nähden. Tässä on yksi keskeinen syy, miksi nyt jouduttiin kilpailukykyämme parantamaan sisäisellä devalvaatiolla, palkkoja alentavalla, kiky-sopimuksella. Tämä tie on nyt käyty loppuun.
Puola ilmoitti eilen olevansa valmis ratifioimaan Pariisin ilmastosopimuksen vain, jos saavat rakentaa lisää hiilivoimaloita.
— Tällaiselle irvokkaalle näytelmälle on tehtävä loppu. Muutoin EU ilmastopolitiikan taloudellinen mielettömyys jatkuu ja pahenee. Niissä maissa, joissa päästöjä vähentävät investoinnit olisivat suhteessa edullisimpia, pyritään minimaalisiin päästövähennyksiin. Niissä maissa, joissa investoinnit ovat suhteissa kaikkein kalleimpia, pyritään maksimaalisiin päästövähennyksiin. Tätä jo vuosia jatkunutta mielettömyyttä ovat suomalaiset demari ja vihervasemmisto sekä valitettavasti Kokoomus ja Kepukin tukeneet.
Putkosen mielestä Tiilikaisen on syytä ottaa neuvotteluohjeekseen Perussuomalaisten eduskuntaryhmän esitys siitä, että Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki EBRD ryhtyisi rahoittamaan Puolan, Romanian, Bulgarian ja muiden vastaavia ilmastoprojekteja.
Kommentit
Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.