Politiikka

”Toinen kierros ei mahdoton, mutta aikamoinen ihme se olisi” – Niinistölle 63 prosenttia Ylen gallupissa

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Presidenttiehdokkaat Sanomien vaalitentissä Sanomatalossa Helsingissä tiistaina.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Presidenttiehdokkaat Sanomien vaalitentissä Sanomatalossa Helsingissä tiistaina.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Presidenttiehdokkaat Sanomien vaalitentissä Sanomatalossa Helsingissä tiistaina.

Valitsijayhdistyksen ehdokkaan, istuvan presidentin Sauli Niinistön kannatuskaula muihin ehdokkaisiin on yhä suuri, vaikka Niinistön kannatus on hieman laskenut, käy ilmi Ylen teettämästä kannatusmittauksesta.

Niinistön kannatus on nyt 63 prosenttia, joka riittäisi yhä vaalien ratkaisemiseen ensimmäisellä kierroksella. Laskua kannatuksessa on yhdeksän prosenttiyksikköä Ylen viime kyselyyn verrattuna.

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun tutkija Sami Borg arvioi Ylelle, että toinen kierros on mahdollinen vain, mikäli varsinaisen vaalipäivän äänet poikkeavat hyvin paljon ennakkoon annetuista. Kysely tehtiin yhtä aikaa ennakkoäänestyksen kanssa.

– Toinen kierros olisi aikamoinen ihme, mutta täysin mahdotonta se ei ole. Tilanne voi vielä muuttua vaalipäivään mennessä mutta vaalipäivän tuloksen pitäisi muuttua erittäin paljon, Borg arvioi.

Toiseksi kyselyssä sijoittui vihreiden ehdokas Pekka Haavisto, jonka kannatus on 14 prosenttia. Jaetulla kolmossijalla ovat perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja keskustataustainen valitsijayhdistyksen ehdokas Paavo Väyrynen. Kummallakin on kuuden prosentin kannatus.

Haavisto on kasvattanut viime kyselyyn verrattuna kannatustaan kolme prosenttiyksikköä. Väyrysen kannatus on kasvanut kaksi prosenttiyksikköä ja Huhtasaaren yhden prosenttiyksikön.

Jaetulla neljännellä sijalla ovat keskustan Matti Vanhanen ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen. Kumpaakin kannattaa neljä prosesenttia. SDP:n Tuula Haataisen ja RKP:n Nils Torvaldsin kannatus on mittauksessa kaksi prosenttia.

Ylen kyselyyn vastanneista 20 prosenttia ei kertonut kantaansa.

Taloustutkimus haastatteli yli 1 400 suomalaista 17.–23. tammikuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on vajaa kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat