Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Trumpin presidenttiehdokkuudesta kampeamiseksi useita hankkeita vireillä

Lehtikuva
Trump puhui 3.8. Daytona Beachilla Floridassa.

Yhdysvalloissa keskustiedustelupalvelu CIA:n entisen agentin Evan McMullinin odotetaan lähtevän presidenttikisaan sitoutumattomana ehdokkaana.

Demokraatti.fi/STT

Vaalisivustonsa julkistaneen McMullinin oletettuna aikeena on haastaa republikaanien ehdokas Donald Trump konservatiivisten arvojen puolustajana.

McMullinin mahdollisuudet menestyä ovat kapeat, koska hän on suurelle yleisölle varsin tuntematon ja vaaleihin on enää alle kolme kuukautta aikaa.

USA:ssa on yhä käynnissä myös muita hankkeita Trumpin presidenttiehdokkuuden mitätöimiseksi.

Asialla on muun muassa jälleen ryhmittymä, joka yritti estää Trumpin ehdokkuutta jo Clevelandissa järjestetyssä republikaanien puoluekokouksessa. Brittilehti The Independentin mukaan puolueen sisäinen ryhmittymä ”Delegates Unbound” yrittää muun muassa erottaa puolueen kansallisen komitean puheenjohtajan ja muuttaa vaalisääntöjä.

Free the Delegates -niminen republikaaniryhmittymä puolestaan yrittää saada republikaanien kansallisen komitean järjestämään hätäkokouksen, jossa Trumpilta riistettäisiin puolueen ehdokkuus. Asiasta kertoo The Washington Post.

Millään edellämainituista hankkeista tuskin on menestymisen mahdollisuuksia.

Donald Trump on esitellyt talouslinjauksiaan maanantaina illalla Suomen aikaa. Trump sanoi puheessaan Detroitissa muun muassa leikkaavansa veroja, estävänsä rasittavia sääntelytoimia ja vauhdittavansa energiasektoria.

Tarkempien perustelujen esittelyn sijaan Trump keskittyi puheessaan demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin moittimiseen ja presidentti Barack Obaman saavutusten vähättelyyn.

Trumpin puhe keskeytyi useita kertoja protestoijien huuteluun.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE