Huvudnyheter

Undersökning: Finländare nöjda med regeringens säkerhetspolitik

Foto: Fanni Uusitalo/Statsrådets kansli
Statsminister Sanna Marin lotsar en regering som i det här skedet får huvudsakligen ett bättre betyg än regeringen Sipilä i motsvarande skede inför föregående riksdagsval.

Enligt en opinionsundersökning utförd av TNS Kantar för KAKS har regeringen Marin lyckats i sin politik inte minst när det gäller utrikes-, säkerhets- och försvarspolitiken. 63 procent är mycket eller ganska nöjda med regeringen på den fronten. 58 procent är mycket eller ganska nöjda med regeringens förmåga att tackla coronaviruspandemin.

ABL

 

 

Missnöjet med regeringen är störst när det gäller ekonomin samt social- och hälsovården. I båda fallen är 42 procent mycket eller ganska missnöjda.

 

I de flesta frågorna har regeringen Marin bättre siffror nu än vad regeringen Sipilä hade i motsvarande situation inför valet 2019. I jämförelse med läget för ett år sedan har regeringens siffror blivit bättre både när det gäller utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik och sysselsättningspolitik. Siffrorna är sämre när det gäller social- och hälsovård och utbildningspolitik.

 

Opinionsundersökningen utfördes mellan 3 och 9 juni. 1 034 finländare mellan 18 och 79 år utanför Åland intervjuades. Felmarginalen är närmare tre procentenheter åt vardera hållet.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE