Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Wärtsilän tulos ja näkymät heikentyivät – kurssi rojahti rajuun laskuun

Wärtsilä kertoo, että energiatoimialalla sijoittajia huolestuttaa geopoliittiset riskit ja talouden epävarmuus.

Teknologiayhtiö Wärtsilän tuloksen ja näkymien heikentyminen tuotti markkinoille pettymyksen ja yhtiön pörssikurssi lähti rajuun laskuun.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kurssi oli puolenpäivän maissa yli kymmenen prosentin laskussa. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna kurssista on sulanut yli kolmannes.

Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos heikkeni huhti-kesäkuussa kahdeksan prosenttia ja oli 113 miljoonaa euroa. Yhtiö ennakoi, että kysyntä jää tulevien 12 kuukauden aikana jonkin verran alemmaksi kuin mitä se on ollut edellisellä vastaavalla kaudella.

Näkymät ovat vaimeat sekä merenkulkuteknologian että energiantuotannon puolella. Wärtsilä Energyn näkymiä heikentävät energiatoimialan haasteelliset markkinaolosuhteet, kun geopoliittiset riskit ja talouden epävarmuus vaikuttavat asiakkaiden investointihalukkuuteen.

Tilauskertymä laski huhti-kesäkuussa 11 prosenttia verrattuna edellisvuoteen.

Konsernijohtaja Jaakko Eskola sanoi katsauksessaan, että Wärtsilä ennakoi toimitusten keskittyvän tavallista vahvemmin vuoden viimeiselle neljännekselle.

Wärtsilällä on Eskolan mukaan edelleen hyvät mahdollisuudet hyötyä energiatehokkuuden kysynnästä ja siirtymästä vähähiilisiin energialähteisiin. Laitemarkkinoiden vaisuutta paikkaa huoltoliiketoiminnan liikevaihdon kasvu.

STT–NINA TÖRNUDD

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE