44 vuotta siihen meni – Washington juhlii historiansa ensimmäistä Stanley Cupin voittoa

Washington Capitals on voittanut NHL:n Stanley Cupin. Joukkue nappasi mestaruuden voitettuaan Erik Haulan Las Vegas Golden Knightsin finaalisarjan viidennessä ottelussa maalein 4–3. Kyseessä on Washingtonin 44-vuotisen taipaleen ensimmäinen mestaruus.

DEMOKRAATTI/STT

Mestaruuden ratkaisseen ottelun avausmaali syntyi vasta toisessa erässä. Avausmaalin laukoi Washingtonin Jakub Vrana, kun toista erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Las Vegasin Nate Schmidt kuitenkin tasoitti tilanteen 1–1:een joitakin minuutteja myöhemmin.

Vajaan minuutin päästä maalia juhli puolestaan Washingtonin maalitykki Aleksandr Ovetshkin. Tilanteen toistamiseen tasoitti toisen erän 12. minuutilla Las Vegasin David Perron.

Las Vegas nappasi vielä toisen erän lopulla johtoaseman, kun Reilly Smith laittoi kiekon maaliin erän viimeisellä minuutilla.

Kolmannen erän ensimmäinen maali nähtiin erän yhdeksännellä minuutilla, kun Devante Smith-Pelly tasoitti tilanteen 3–3:een. Washingtonin neljännen maalin laukoi puolestaan tanskalainen Lars Eller, kun kolmatta erää oli pelattu reilut 12 minuuttia.

Washingtonin maalilla ollut Marc-Andre Fleury torjui 29 kertaa. Las Vegasin Braden Holtbylle torjuntoja kertyi 28.

Las Vegas voitti finaalisarjan ensimmäisen ottelun, mutta sen jälkeen Washington oli parempi neljästi peräkkäin.