Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Orpo päivähoitomaksuista: Alentamisen suunta järkevämpi

Ministeri Orpo kuvattuna Espoossa 10. elokuuta 2016 VM:n budjettineuvottelujen yhteydessä.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan alentamisen suunta on järkevämpi päivähoitomaksuissa.

Demokraatti.fi/STT

– Nythän se esitys on sellainen, että pienemmissä tuloluokissa ne alenevat ja sitten vähän keikkulautamaisesti korkeammissa tuloluokissa nousevat. Haetaan tähän ratkaisua. Minun mielestäni alentamisen suunta olisi järkevämpi, mutta yhdessä nämä asiat katsotaan, Orpo sanoi.

Päätökset maksujen korotuksista siirtyvät viime keväänä syksyyn.

– Lähden siitä, että me löydetään hallituskumppaneiden kanssa ratkaisu tähän varhaiskasvatusmaksukysymykseen, joka eduskuntaan keväällä jäi, Orpo sanoi.

Hänen mukaansa esille on noussut kannustinvaikutus.

– Jos varhaiskasvatusmaksut ovat kohtuullisella tasolla, se edesauttaa useamman vanhemman osallistumista työelämään. Me käydään tästä varmasti ihan rakentavaa keskustelua hallituksen sisällä.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on sanonut, että puolue aikoo seurata valtiovarainministeri Petteri Orpon budjettia erityisesti neljän kohdan osalta. Yksi seurattavista kohdista on juuri se, luopuuko hallitus päivähoitomaksujen korotuksista.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n mielestä päivähoitomaksuja on alennettava reilusti työllisyyden parantamiseksi. Se ehdottaa, että tulojen huomioimista tulisi lieventää ja korkein perittävä maksu alentaa.

EK:n malli alentaisi päivähoitomaksujen tuottoa, minkä se rahoittaisi pienentämällä asumistukea. Asumistuessa pitäisi EK:n mielestä suosia nykyistä enemmän työssäkäyviä.

Orpo ei tänään ottanut kantaa EK:n avaukseen.

– Meillä on iso paketti pöydässä, jossa meidän pitää katsoa kannustinkysymyksiä ja rahoittamista eri suuntaan. En halua laittaa näitä tällä tavalla vaakakuppeihin, Orpo sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE