Politiikka

Ainoa syy asua metsässä ”on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua” – Vihreiden valtuutetun kommentista syntyi some-kohu

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Fatim Diarran  synnytti perjantai-iltana kohun sosiaalisessa mediassa kirjoittamalla Facebook-keskustelussa kommentin, jossa hän totesi ”Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on anketa, ainoa syy sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua”.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä huomasi kirjoituksen, ja postasi sen kuvankaappauksella Twitteriin saatesanoilla ”Siinäpä sitä sydämen sivistystä  tyyliin. Valtuutettu @fatimdiarra’lta meni kyllä pahasti penkin alle.

Kärnä haastoi vielä vihreiden puheenjohtaja Touko Aaltoa kommentoimaan kirjoitusta.

Vastausta Kärnä ei kuitenkaan tunnu vihreiden johdolta saaneen, sillä vielä lauantaina hän kyseli niiden perään.

Diarra itse vastasi Kärnälle Twitterissä jo heti perjantaina vedoten huonoon huumoriin ja pahoitteli jälkikäteen kommenttiaan.

Diarra selitteli sanomisaan myöhemmin myös Maaseudun Tulevaisuudelle, toteamalla, että kommentti on ollut hänen henkilökohtaisella Facebook-tilillään, ei poliitikkosivulla.

– Kuvakaappauksessa on nostettu yksi kommenteista joita oli monia, ja kyseinen kommentti on ilkeä ja julma. Sen myönnän ja olen siitä tietenkin pahoillani, Diarra sanoi MT:lle.

Diarra antoi myöhemmin haastattelun myös Iltalehdelle. Haastattelussa hän toteaa insestikommentin olleen kamala, julma ja inhottava.

– Niin ei pitäisi kenenkään sanoa ja olen todella pahoillani, että arvioin väärin, minkälaista huumoria pitää käyttää, Diarra sanoi lauantaina Iltalehdelle.

Kommentti liittyi keskusteluun, jonka Diarra oli postannut henkilökohtaiselle Facebook-sivuilleen.

Nuori kaupunginvaltuutettu kertoi Iltalehdelle kommentin liittyneen keskusteluun, jonka hän oli postannut henkilökohtaiselle Facebook-sivuilleen turhauduttuaan istumaan Uudenmaan liiton kokouksessa. Keskustelu jatkui kommenttiosiossa. Insestikommentti liittyi Diarran mukaan puolestaan hänen suomalaisiin sukujuuriinsa.

– Kaikki suomalaiset geenini ovat Pellosta. Insestiläppäni, jonka muut kommenttiosiossa tajusivatkin, liittyy siihen, että Sallassa, mikä on Pellon vieressä, on Sallan tautia, mikä johtuu siitä, että on ollut liian läheisiä yhteyksiä serkkujen kanssa.

– En tarkoittanut siinä sitä, että kaikki, jotka asuvat maaseudulla, harrastavat insestiä, vaan viittasin vitsillä Sallan alueeseen.

Itse keskustelussa puhuttiin Diarran mukaan palveluverkon saatavuudesta.

– Jos asuu niemennokassa keskellä metsää, niin palvelut ovat totta kai kauempana kuin jos asut Tampereen tai Helsingin keskustassa.

– Ymmärrän, että kaupunki tarvitsee maaseutua ja päinvastoin, mutta itse en missään nimessä haluaisi muuttaa maaseudulle asumaan. Syrjäseudulla on tosi masentavaa ja tylsää, hän vielä totesi lehdelle.

Iltalehden uutisessa selviää myös, että Diarra sai Kärnän Twitter-jaon seurauksena välittömästi rasisteja viestejä.

– Perusneekeriviestejä. Sitä tässä taas tulee. Mutta minä kannan vastuuni siitä, mitä sanoin.

Myös Kärnä puuttui tähän aiheeseen Twitterissä.

– On törkeää, että saa nyt rasistisia kommentteja. Ne ovat väärin ja tuomittavia.

– Ei saisi sortua samaan kuin Diarra itse, Kärnä sivalsi vielä lopuksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat