Norden

Altinget.se: Tidöpartierna i Sverige utreder förbud mot pälsfarmer

Wikimedia Commons
Sverigedemokraten Martin Kinnunen representerar Stockholms läns valkrets i Sveriges riksdag och betonar partiets engagemang i djurrättsfrågor. Kinnunen har tidigare varit förbundsordförande för Sverigedemokratisk Ungdom och Sverigedemokraternas pressekreterare.

Regeringen Kristersson har planer på ett förbud mot pälsfarmer i Sverige, rapporterar nyhetsportalen Altinget.se. Det första steget är ett stödpaket som hjälper pälsfarmarna att avveckla frivilligt.

ABL

 

 

Sverigedemokraterna är med på noterna. Linjen är alltså gemensam för de tre regeringspartierna Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna samt deras stödparti Sverigedemokraterna.

– Djurskyddsfrågorna är högt prioriterade för Sverigedemokraterna och specifikt minkuppfödning har länge varit föremål för diskussion, säger Martin Kinnunen, riksdagsledamot (SD) för Stockholms läns valkrets.

Enligt ett pressmeddelande från landsbygds- och infrastrukturdepartementet kommer det att finnas 180 miljoner kronor i stöd för de minkuppfödare som vill avveckla sin verksamhet de kommande två åren.

Kristdemokraten Peter Kullgren är Sveriges landsbygdsminister.

Sveriges landsbygdsminister Peter Kullgren (KD). Enligt landbygdsministern möjliggör stödet “ett planerat och ordnat sätt” för minkföretagen att avveckla sin verksamhet. (Foto: Frida Bramstedt/Wikimedia Commons)

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE