Politiikka

Antton Rönnholm puoluesihteerin pestistä: Kyllähän se minua kiinnostaa

BERNARD BLISTIN NEOSTUDIO
BERNARD BLISTIN NEOSTUDIO
BERNARD BLISTIN NEOSTUDIO

Milttonin Brysselin toimiston johtava asiantuntija, valtiotieteiden maisteri M.A. Antton Rönnholm on kiinnostunut SDP:n puoluesihteerin paikasta.

– Kyllähän se minua kiinnostaa, Rönnholm toteaa painokkaasti puhelimessa sunnuntai-iltana.

– Olen ollut jo koko aikuisikäni näissä kuvioissa  mukana, että se on minulle tosio imartelevaa, että joku nimen nostaa esille. Toivon, että oltaisiin niin houkutteleva porukka, että olisi useampia ehdokkaita.

Rönnholmin isä Mikko Rönnholm on ollut kansanedustajana. Rönnholm on aiemmin ollut eduskunnan puhemies Paavo Lipposen ja ministerien Pia Viitanen ja Krista Kiuru erityisavustaja.

Puoluesihteeriyden suhteen hän sanoo olevansa katselevalla kannalla. Paljon riippuu siitä, miltä SDP:n puheenjohtajakuvio alkaa näyttää ja mitkä ovat puheenjohtajan toiveet.

– Kuvittelisin, että aika nopeasti selkenee tämä juttu, Rönnholm uskoo.

Rönnholmin mukaan puoluejohtajan ja puoluesihteerin ajattelun täytyy sopia yhteen. Aivan eri maata ei voi olla, keskinäisen dynamiikan on toimittava.

– Jos lähdetään kisaan, sitten ollaan tosissaan.

Rönnholm näkee puoluesihteerin työssä kolme palikkaa. Ne ovat politiikan tekeminen ja valmisteleminen, järjestötyön ja järjestökoneen toiminnassa pitäminen sekä viestintä ja kampanjoiden tekeminen.

– Kaikkea tätä ja kaikesta tästä pitäisi olla näkemystä ja sanottavaa. Kyllä minulla näistä kaikesta ajatuksia on, mutta onko niille kysyntää, sen näkee. Politiikka on ykkönen ja sen organisoiminen on puoluesihteerille ykkönen. Totta kai politiikka syntyy ensisijaisesti puoluekokouksen ja valitun puheenjohtajan linjasta, mutta puoluesihteeri vaikuttaa, että se sujuu yhteistyössä.

Rönnholm sai aiemmin tänä vuonna palkinnon Sorsa-säätiön sosialidemokratia ja vapaus- kilpailussa.

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n (YKA) liittovaltuusto valitsi syyskokouksessaan Helsingissä lauantaina Rönnholmin puheenjohtajakseen toimikaudelle 2017–2018. Tehtävä on kuitenkin luottamustehtävä eikä kokopäivätyö.

SDP:n puoluesihteerin paikasta on tähän mennessä ilmoittautunut kilpailemaan Hanna Kuntsi. Hän on Palvelualojen ammattiliitto Pamin yhteiskuntasuhteiden päällikkö.

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen ilmoitti puoluevaltuuston kokouksessa Hyvinkäällä olevansa työmarkkinoiden käytössä. Paananen sanoo ottavansa mielellään vastaan erilaisia työtilaisuuksia. Puoluesihteerin tehtävä on myös yksi mahdollisista.

— Jotta voi hoitaa tehtävää menestyksellisesti, pitää tietää, mitä siltä edellytetään, hän sanoo.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat