Politiikka

Ei ole ymmärtänyt tuloerojen kasvun vaarallisuutta – SDP:n Paatero haastaa Niinistöä

Ella Kaverma
Ella Kaverma
Ella Kaverma

SDP:n presidenttiehdokkaaksi pyrkivä kansanedustaja Sirpa Paatero muistuttaa, että nykyistä pienemmät tuloerot ovat turvallisuuden ja talouskasvun parhaimmat takeet.

Nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on hänen mukaansa ollut tuloerojen kasvun vaarallisuudesta eri linjoilla.

– Muistamme Niinistön puheet liian suuresta julkisesta sektorista tai hänen puheensa valtiopäivien avajaisissa, joissa hän sanoi, että kansainvälisiä sopimuksia pitää arvioida uudelleen. Näistä kahdesta en ole ollenkaan samaa mieltä, Paatero huomauttaa.

Niinistön näkemykset leikkauksista valtionvarainministerinä ja vielä puhemiehenäkin poikkeavat Paateron mukaan SDP:n linjasta, vaikka hän muuten presidenttinä onkin edustanut puolueen pirtaan sopivaa politiikkaa.

– Niinistö on liittoutumattomuuden kannalla eli hän ei kannata Natoa. Hän on myös ymmärtänyt pitää hyviä suhteita sekä itään että länteen ja tehnyt sovittelevaa politiikkaa.

Suomi ei aiheuta ongelmia idässä eikä lännessä.

Suomella alkoi juuri Arktisen neuvoston puheenjohtajakausi. Paateron mukaan arktinen alue on Suomelle tärkeä paitsi ympäristösyistä myös kaupallisesti ja turvallisuuden näkökulmasta.

– Suomi voisi liittoutumattomana maana olla hyvä veturi Koillisväylän toimimiselle. Suomi ei aiheuta ongelmia idässä eikä lännessä, Paatero arvioi.

Entisenä kehitysministerinä hän pitää tärkeänä globaalia vastuuta, jota Niinistö ei Paateron mukaan ole riittävästi korostanut.

– Ehkä hänen painotuksissaan olisivat voineet näkyä enemmän globaalit kysymykset kuten tyttöjen ja naisten asema tai rauhantyö. Suomessa hän olisi voinut korostaa enemmän yhtenäisyyttä tilanteessa, jossa yhteiskunnalliset jakolinjat vaikuttavat syvenevän.

SDP:n presidenttiehdokkuutta tavoittelevat Sirpa Paatero, Maarit Feldt-Ranta ja Tuula Haatainen käyvät ”Idols-kisan” Porin SuomiAreenalla keskiviikkona klo 12.30 lähtien.

Enemmän Sirpa Paateron ajatuksista Demokraatin verkkolehdessä 13.7.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat