Nyheter

Folktinget starkt framme på SuomiAreena

Folktinget

Det är igen dags för en fysisk SuomiAreena 11-15 juli i Björneborg, efter en paus på två år på grund av pandemin.

ABL

 

Folktinget finns på Medborgartorget från måndag till fredag i paviljongen, Café Svenskfinland. Folktinget delar i år paviljong med Natur o Miljö (må), Marthaförbundet (ti), Yrkeshögskolan Novia (to) och Svenska aktörer i Björneborg (fre). Folktinget finns i paviljongen på onsdag.

Under SuomiAreena-tisdagen (12.7.2022) ordnar Folktinget hela tre diskussioner i staden.

Klockan 9.00 inleds Folktingets program på Mikaelsgården (Mikonkatu 20-22) med en diskussion om den svenska skolstigen. Den svenskspråkiga skolan på språkön Björneborg ger möjligheten för barn att välja den svenskspråkiga skolstigen. Skolan ger en utmärkt chans för barnfamiljer att bredda på språkutvecklingen i ett tidigt skede genom lek, sång och svenskspråkig gemenskap.

En timme senare fortsätter programmet på Mikaelsgården med Norden som tema under rubriken Språk i Norden – vad är svenskans roll i det moderna nordiska samarbetet? Norden har historiskt sett knutits samman kulturellt, språkligt och politiskt. Men hur väl förstår vi egentligen de skandinaviska språken i dag, och vad säger det om vår gemenskap?

På Rådhusparkens scen bjuder Folktinget sedan klockan 14.00 en diskussion om hur säkerhetstjänsterna fungerar på svenska idag? Hur ser det ut med utbildningen av svenskspråkiga brandmän, poliser och nödcentraloperatörer? Räcker personalen till? I vilka situationer är det särskilt viktigt att få service på svenska?

Under kvällen blir det även musik i form av DizzyQueens på Svenska Klubbens gård klockan 18.30.

För familjens minsta bjuder Folktinget på underhållning när Mimmit på svenska uppträder på Pori Jazz Kids under onsdagen den 13 juli på Skrivarholmens Lokki-scen kl. 16.15.

Allt program är gratis.

Folktingets övriga SuomiAreena-program hittas på Folktingets webbplats.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE