Nyheter

FSD hade startskott till kommunalvalet på Teams

Foto: Topi Lappalainen
Elina Lehto-Häggroth har varit stadsdirektör i både Tavastehus och Lojo samt biträdande stadsdirektör i Vanda med ansvar för bildningsfrågor. Hon var en av inledarna på Teams i samband med FSD:s startskott.

Finlands Svenska Socialdemokrater ordnade ett startskott till kommunalvalet 2021 den 23 januari på Teams för kandidater och medlemmar i deras stödgrupper. Utbildningen innehöll ett mångsidigt urval av inledningar som täckte både kunskaper i kommunalpolitik och hur man gör kampanj.

ABL

 

 

Efter välkomstord av FSD:s ordförande Anette Karlsson höll PhD Kaarin Taipale en mångsidig och sakkunnig presentation om hållbar planering. Enligt Taipale kan man läsa en stad som en politisk text, se vems intressen som har prioriterats i stadsplaneringen. Man borde planera så att det finns plats för alla och med de svagaste invånarna i åtanke.

 

Elina Lehto-Häggroth som har lång erfarenhet som stadsdirektör berättade om hur utbildningen möter utmaningar som kommer från den teknologiska utvecklingen, behåller sin kvalitet och motverkar segregationen.

 

Reijo Vuorento, biträdande direktör på Kommunförbundet, berättade om den kommunala ekonomin.

 

FSD:s verksamhetsledare Hildur Boldt och ombudsman Nils-Johan Englund presenterade FSD:s verksamhet och kampanjplaner.

 

Efter lunchpausen uppträdde ombudsman Donna Delia från Socialdemokraterna i Sverige och berättade hur man övertygar i samtal. På grund av coronaläget gäller det att utnyttja andra strategier än dörrknackningen som har varit den viktigaste strategin i Sverige.

 

Maria Österlund från LL-bladet berättade om hur man skriver på ett lättförståeligt sätt. Hon betonade vikten av att alla förstår politiska budskap som en demokratifråga.

 

Dagens sista presentation var av entreprenören Michaela Finne som gav tips för hur man får synlighet på sociala medier.

 

Allt som allt fick FSD:arna ett paket med mångsidiga tips från experter inom många olika områden att gå till kommunalval med.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE