Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

“Historiallinen mahdollisuus” – Suomen Yrittäjät odottaa hallitukselta paikallisen sopimisen vapauttamista

LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Suomen Yrittäjät katsoo, että tulevalla hallituksella on vaalituloksen ja porvaripuolueiden linjausten myötä historiallinen mahdollisuus vapauttaa pienet työnantajat sopimaan työehdoista paikallisesti.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Yrittäjät toteaa, että tavoite saa tukea myös työ- ja elinkeinoministeriön tuoreesta työolobarometrista, jonka mukaan luottamuksellisuus, avoimuus ja tasapuolinen kohtelu toteutuvat parhaiten pienissä yrityksissä.

Johtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä toteaa, että sama tulos on toistunut barometrista toiseen jo kymmenen vuoden ajan. Yrittäjät laatii aineistosta vuosittain raportin, jossa vertaillaan yksityisen sektorin työntekijöiden vastauksia sillä perusteella, minkä kokoisessa yrityksessä he työskentelevät.

-  Mitä pienempi yritys, sitä parempi luottamus ja avoimuus, Makkula summaa tiedotteessa.

Paikallinen sopiminen ei nykyisin ole mahdollista työnantajaliittoon kuulumattomissa yrityksissä, joita on noin 60  000 eli 80 prosenttia kaikista työnantajayrityksistä.

Makkulan mielestä tähän pitäisi nyt saada muutos.

-  Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että eduskunta poistaa lainsäädännöstä liittoon kuulumattomien yritysten paikallisen sopimisen kiellot. On ristiriitaista, että lainsäätäjä rajoittaa juuri niiden työpaikkojen sopimismahdollisuutta, joissa edellytykset sopimiselle ovat otollisimmat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE