Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Kansanedustaja Pilvi Torsti iloitsee: Lähipäiväkoti-periaate vahvistaa Helsingin asemaa koulutuksen suunnannäyttäjänä

Timo Sparf

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Pilvi Torstin (sd.) yhdessä 42 helsinkiläisvaltuutetun kanssa tekemässä aloitteessa esitettiin, että peruskoulussa käytetty lähikoulu-periaate otettaisiin käyttöön myös varhaiskasvatuksessa. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti keskiviikkoiltana edistää tätä periaatetta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Torstin mukaan kyse on merkittävän valtakunnallisen koulutuspoliittisen linjauksen etenemisestä. Se edistää koulutuksen tasa-arvoa ja pyrkii vastaamaan koulujen eriytymiskehitykseen.

– Laajana tavoitteena on rakentaa kaikille lapsille yhä vahvempi lähikoulupolku, joka alkaa lähipäiväkodista ja päättyy toisen asteen suorittamiseen, Torsti korostaa.

”Helsingin linja on ollut viime vuosina valtion tempoilevan politiikan vastavoima.”

Lähipäiväkoti-periaatteen edistäminen on Torstin mukaan looginen jatko Helsingin koulutusta ja tasa-arvoa puolustaneelle linjalle.

– Helsingin edistyksellinen koulutuspoliittinen linja on ollut viime vuosina valtion tempoilevan politiikan vastavoima. Olemme säilyttäneet yhdenvertaisen subjektiivisen varhaiskasvatuksen kaikille lapsille, kokeilleet maksutonta varhaiskasvatusta ja päättäneet edistää maksuttoman toisen asteen koulutuksen toteuttamista.

Tutkija Venla Berneliuksen eduskunnan sivistysvaliokunnassa esittämästä ehdotuksesta muokatussa aloitteessa edellytettiin vaiheittaista etenemistä niin, että lähipäiväkoti-periaatteen toteuttamismallit selvitetään huolellisesti ennen periaatteen käyttöönottoa.

– Tämä virkatyö on jo menossa. Uskon, että pääsemme asiassa eteenpäin lähikuukausina, Torsti arvioi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE