Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

Kansanedustaja Tuula Haatainen: “On tärkeää, että asukkaiden yhteisöllisyyttä tuetaan” – Laajasalon asukastalo Ylistalon kohtalo ratkeamassa

Helsingin kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Tuula Haatainen (sd.) esitti keskiviikkona valtuuston kokouksessa, ettei Helsingin Laajasalossa sijaitsevan asukastalo Ylistaloa myytäisi kaupungin toimesta. Haatainen näkee Ylistalon olevan tärkeä kohtaamispaikka paikallisille asukkaille.

Ismo Puljujärvi

Demokraatti

Helsingin kaupunki oli aikaisemmin laittanut asukastalon myyntiin, vaikka kaupunginosayhdistykset ja asukkaat vastustivat tätä. Kansanedustaja piti päätöstä järkyttävänä ja mainitseekin Ylistalon olevan paikallisten asukkaiden ja Laajasalo-Degerö Seuran  ahkerassa käytössä.

–  Vanha pehtoorin talo on meidän yhteistä omaisuutta ja luo yhteenkuuluvuutta. Ei pidä hävittää sellaista, mikä toimii ja tuo turvallisuuden tunnetta ihmisille, Haatainen toteaa.

Aloite varmistaa Laajasalon asukastalo Ylistalon säilymisen asukkaiden käytössä. Talo voitaisiin Haataisen mukaan kunnostaa yhteistyönä ammattiopisto Stadian kanssa.

– Talo olisi hieno kohde opiskelijoille oppia puurakentamista ja vanhojen puutalojen peruskorjausta, kannustaa ex-opetusministeri Haatainen.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE