Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Keskustan Suomenmaa epäilee vihreitä JSN:n Yle-päätöksestä – ”On lupa kysyä”

Yle puhuttaa tämän aamun pääkirjoittajia.

Julkisen sanan neuvoston (JSN) Ylelle antama langettava päätös pääministeri Juha Sipilää (kesk.) koskevassa uutisoinnissa saa sekä kritiikkiä että kiitosta muun median pääkirjoituksissa.

Keskustan äänenkannattaja Suomenmaa katsoo, että JSN:n langettava päätös ja sen syntytapa herättävät paljon kysymyksiä.

Langettava päätös syntyi äänin 6–6, jolloin puheenjohtaja Elina Grundströmin ääni ratkaisi. Suomenmaa kiinnittää huomiota siihen, että Grundström, kuten toinenkin langettavan päätöksen takana ollut joukkoviestinnän edustaja (Juha Honkonen), ovat Vihreän Langan entisiä päätoimittajia.

Suomenmaan mukaan on lupa kysyä, vaikuttivatko Vihreän Langan entisten päätoimittajien poliittiset mieltymykset nyt tehtyyn JSN:n ratkaisuun.

Suomenmaa myös kirjoittaa, että JSN otti Yle-ratkaisussaan kantaa vain median toimintaan. Lehti tuo esiin, että pääministeri Sipilä sai jo viikkoja sitten eduskunnan oikeusasiamieheltä vapauttavan päätöksen, jonka mukaan hän ei ollut esteellinen niin kutsutussa Terrafame-päätöksessä.

HS: Koskee pääministerin toimintaa

Helsingin Sanomat sitä vastoin arvioi pääkirjoituksessaan, että JSN otti lausumassaan kantaa siihen, miten pääministerin on sopivaa toimia suhteessa ammattimediaan. Koko suomalaisen median kannalta on tärkeää, että JSN pyrki selvittämään pääministerin vaikutusyritykset toimitukseen, HS toteaa.

Lisää aiheesta

Luottamuksen säilyttäminen sekä viestimiin että poliitikkoihin on lehden mukaan erityisen tärkeää nyt, kun ammattimediaa vastaan hyökätään monissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. HS myös muistuttaa, että Suomi on lehdistönvapauden johtavia maita, mistä poliitikkojenkin on tärkeää pitää kiinni.

Helsingin Sanomien mukaan Julkisen sanan neuvoston langettava päätös korostaa entisestään tekeillä olevan riippumattoman Yle-selvityksen tärkeyttä. Professori Olli Mäenpään johdolla on lehden mukaan syytä selvittää perinpohjaisesti syyt Ylen toimituksessa syntyneeseen epäluottamuksen ilmapiiriin.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE