Politiikka

Kokoomusedustaja tukee julkisen riidan nostanutta kohualoitetta: ”On aika karistella 1980-luvun jäänteet pois lainsäädännöstä”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen tukee lakialoitetta työvoiman saatavuusharkinnasta luopumiseksi.

Eduskunta käsittelee keskiviikkona Juhana Vartiaisen (kok.), Anna Kontulan (vas.) ja 100 muun kansanedustajan allekirjoittaman lakialoitteen EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta työlupaa hakevien työvoiman saatavuusharkinnasta luopumisesta.

”Kokoomuksen eduskuntaryhmä tukee vahvasti lakialoitteen etenemistä lainsäädännöksi. Työperäinen maahanmuutto on juuri sellaista maahanmuuttoa, jota Suomi tarvitsee. Meidän mielestämme jokainen, joka haluaa tulla tänne tekemään töitä, maksamaan veroja ja rakentamaan yhteiskuntaa, on tervetullut”, sanoo Jokinen.

Jokisen mukaan Suomen ikärakenne muuttuu lähivuosina merkittävästi. Yhä useampi suomalainen on eläkkeellä, ja myös eläkeläisten hoivatarve kasvaa väestön ikääntyessä. Samaan aikaan työssäkäyvien suhteellinen osuus väestöstä pienenee.

”Kokoomus haluaa, että tulevaisuudessakin on mahdollisuus arvokkaaseen vanhuuteen ja hyviin palveluihin. Tarvitsemme lisää ihmisiä tekemään työtä ja yrittämään, jotta verotulomme riittävät kasvavaan menopaineeseen”, sanoo Jokinen.

 Jokisen mukaan tälle vuosikymmenelle ei kuulu viranomaisen harkinta ja monimutkainen byrokratia siitä, voiko ihminen tulla Suomeen tekemään työtä ja maksamaan veroja.

”On aika karistella 80-luvun jäänteet pois lainsäädännöstä, ja siirtyä myös tässä asiassa nykypäivään.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat