Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Näin monta turvapaikanhakijaa Suomeen tulee ensi vuonna

Sekä Maahanmuuttovirasto että sisäministeriö arvioivat, että Suomeen saapuu ensi vuonna 10 000 turvapaikanhakijaa. Sisäministeriön keväinen arvio on siis pysynyt voimassa. Asian vahvistaa Demokraatille sisäministeriöstä maahanmuuttojohtaja Sirkku Päivärinne.

Vapaapäivältä tavoitettu Päivärinne ei ota kantaa siihen, millaisia budjettivaikutuksia asialla on.

– Valtiovarainministeriö kertoo tänään ensi vuoden talousarviosta. Kyseessä ei ole vain sisäministeriön hallinnon asia vaan sillä on vaikutuksia muihinkin toimialoihin.

Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio toteaa niin ikään, että Maahanmuuttoviraston arvio ensi vuoden tulijamäärästä on 10 000.

– Taloudellisia arvioita on tehty meillä siitä määrästä.

Tänä vuonnna virasto on käsitellyt 15 748 turvapaikkapäätöstä. Niistä myönteisiä on ollut 3836 ja kielteisiä 6777, rauenneita 3247 sekä tutkimatta jätetyt, joista valtaosa on niin kutsuttuja Dublin-tapauksia 1888. Myönteisiä päätöksistä on 24,4 prosenttia. Jaana Vuorion mukaan kielteisen päätöksen saaneista todennäköisesti valtaosa valittaa päätöksestään.

Tilastoihin lasketaan myös niin sanotuin EU:n sisäisin siirroin Suomeen tulleet.

Lisää aiheesta

Eiliseen mennessä tämän vuoden puolella turvapaikanhakijoita on tullut Suomeen yhteensä 3839.

Tällä hetkellä Maahanmuuttovirastossa turvapaikkapyyntöjä käsittelee noin 500 ihmistä, ennen turvapaikanhakijoiden määrän rajua kasvua heitä oli 75. Jaana Vuorion mukaan on tärkeää, että ensi vuonnakin käsittelijöiden määrä säilytetään vähintään yli 200:ssa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE