Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Noin 32 000 sai uuden tessin – yliopistoväen palkankorotukset noudattelevat yleistä linjaa

LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon hallitus on hyväksynyt yliopistojen uuden työehtosopimuksen ajalle 1.4.2020–31.3.2022.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kaksivuotinen sopimus takaa yliopistolaisille yleisen linjan mukaiset 3,2 prosentin palkankorotukset. Yleiskorotus nostaa palkkoja 1,1 prosenttia elokuussa 2020 ja kesäkuussa 2021. Paikallinen 0,5 prosentin erä tulee jaettavaksi joulukuussa 2020 ja 2021.

Kiky-tunnit poistuvat ja korvautuvat muilla järjestelyillä.

– Koronaviruksen aiheuttamasta vaikeasta tilanteesta huolimatta yliopistohenkilöstö työskentelee koko ajan etänä. Oli tärkeää, että saimme nopeasti vastuullisen ratkaisun varmistaaksemme yliopistolaisille oikeudenmukaiset työehdot seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Tästä ja päänavaamisesta julkisaloilla on syytä kiittää kaikkia neuvotteluosapuolia, Jukon neuvottelupäällikkö Katja Aho sanoo tiedotteessa.

Jukon hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen painottaa, että juuri nyt työmarkkinat tarvitsevat nimenomaan vastuullisuutta ja vakautta.

– Erinomaista, että Sivistystyönantajat luki kriisitilannetta ja on valmis turvaamaan yliopistojen työrauhan. Toivottavaa on, että myös julkisen sektorin työnantajat ymmärtävät kriisin luonteen ja tukevat työntekijöitään koronan torjunnan eturintamassa.

Sopimuksen soveltamisalalla työskentelee noin 32 000 yliopistojen palkansaajaa.

Juko edustaa sopimuksillaan 200 000 akavalaista korkeakoulutettua. Neuvottelut työehdoista jatkuvat kunnissa, valtiolla, kirkossa sekä Avainta-aloilla. Myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella neuvotellaan parhaillaan.

Kaikki kuntien ja valtion virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE