Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Osmo Soininvaaraa harmittaa – Ei annettu äänestää Helsingin valtuustossa – Syy: Väärä mielipide

Osmo Soininvaara (vihr.) on harmissaan.

Eilinen Helsingin kaupunginvaltuuston seitsentuntinen yleiskaavaa käsitellyt maratonkokous jätti pahan maun monen valtuutetun suuhun. Erityisen harmittavana asian koki vihreiden kokenut ja ministerinäkin istunut puolueveteraani Osmo Soininvaara, jonka ei annettu äänestää Vartiosaari-asiassa ollenkaan, vaan hänen tilalleen marssitettiin varamies, jolla oli “oikea” mielipide.

– Sellainen vahva toivomus esitettiin, etten olisi äänestyksessä mukana, koska mielipiteeni olisi ollut vihreän valtuustoryhmän kannan vastainen, Soininvaara harmittelee.

– Harmittaa kyllä. Mutta aikanaan sain aikaan, että Vartiosaareen rakennetaan raitiotie ja että se olisi ehtokin asuntorakentamiselle. Ja minulla on ollut tapana pitää sanani, Soininvaara sanoo Demokraatti.fi:lle.

– Minuahan ei voi pakottaa mihinkään, mutta alkoi näyttää siltä, että vihreiden ryhmän rakoilee, ja koko yleiskaava olisi ollut vaarassa, niin varamies sai sitten äänestää.

Vartiosaaren osayleiskaavasta käyty äänestys oli erittäin tiukka. Valtuusto hyväksyi sen äänin 44-40. Vartiosaareen voidaan siis rakentaa asuntoja.

Vihreiden erittäin tiukka ryhmäkuri näytti pahalta myös muiden valtuutettujen silmissä. Keskustan entinen puoluesihteeri ja istuva kaupunginvaltuutettu Timo Laaninen kommentoi vihreiden käytöstä hetki  sitten Facebookissa näin:

– Ei tainnut jäädä kenellekään hyvä maku viime yön valtuustosta. Härskeintä oli kuitenkin vihreän ryhmän toiminta. Vahvan käytävätiedon mukaan kokenut ja arvostettu Ode Soininvaara komennettiin ulos salista ja varamies tilalle ennen Vartiosaari-äänestystä, koska Odella oli väärä ja varamiehellä oikea mielipide asiasta. – Noin rajua ryhmäkurin käyttöä en ole vanhoissa puolueissa nähnyt pitkiin aikoihin, Laaninen kirjoittaa.

Lisää aiheesta

– Hän on oikeilla jäljillä, vaikkei minua poistettukaan ryhmäkokouksesta, Soininvaara kertoo.

Juttua täydennetty Vartiosaaren osayleiskaavan sisällön osalta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE