Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

”Pete, minulla ei ole neljääkymmentä miljardööriä rahoittamassa kampanjaani” – tv-väittely äityi kiivaaksi

LEHTIKUVA / AFP Timothy A. Clary

Yhdysvalloissa Iowan esivaaleissa menestyneet demokraattiehdokkaat Pete Buttigieg ja Bernie Sanders joutuivat kovan höykytyksen kohteeksi New Hampshiressä perjantaina järjestetyssä demokraattien televisioväittelyssä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ex-pormestari Buttigiegin ja senaattori Sandersin lisäksi kolmituntiseen väittelyyn osallistui viisi muuta demokraattien presidenttiehdokkaaksi mielivää. Yhdysvaltalaisviestimet arvioivat, että väittely oli tähänastisista kiivain.

Uutta oli, että sivusta huutelijaksi profiloitunut Buttigieg oli aiempaa enemmän huomion keskipisteenä. Puolueen aatteelliseen keskustaan sijoittuva Buttigieg joutui puolustautumaan muun muassa syytöksiin kokemattomuudesta.

Iowassa neljänneksi jäänyt Joe Biden taas varoitteli, että puolueen vasenta laitaa edustava Bernie Sanders on liian vasemmalla, jotta koko puolue voisi ryhmittyä hänen taakseen.

Biden esiintyi väittelyssä aiempaa aggressiivisemmin ja painotti, että valloillaan olevat maailmanlaajuiset jännitteet vaativat kokeneen valtiomiehen, joka johdattaa kansakuntaa eteenpäin hankalista ajoista.

Seuraava esivaali järjestetään tiistaina New Hamsphiressä.

Sanders ja Buttigieg sanailivat väittelyssä tiukasti myös keskenään. Buttigieg kehotti amerikkalaisia valitsemaan ehdokkaan, joka jättäisi menneisyyteen kuuluvan politiikan taakseen. Tämä tulkittiin piikiksi paitsi 78-vuotiaalle Sandersille myös Bidenille.

Sanders puolestaan pyrki kuvaamaan 38-vuotiasta kilpakumppaniansa raharikkaiden ehdokkaana.

– Pete, minulla ei ole neljääkymmentä miljardööriä rahoittamassa kampanjaani, Sanders tölväisi.

Demokraattien seuraava esivaali järjestetään tiistaina New Hamsphiressä. Esivaalikiertueen avanneista Iowan vaaleista tuli farssi, kun vaalituloksen valmistuminen venyi.

Lopullinen tulos viipyy yhä, sillä perjantaina demokraattinen puolue pidensi takarajaa, johon mennessä vaalikokouksen ehdokkaat voivat vaatia äänten uudelleentarkastamista tai laskemista uudelleen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE