Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Suomen Pankki: Suomalaisten kotitalouksien ostovoima vahvistuu lähivuosina

iStock

Suomen Pankin ennusteen mukaan suomalaisten kotitalouksien ostovoima vahvistuu lähivuosina, koska hintojen nousu on maltillista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Suomen talouden näkymiä arvioivan ennusteen mukaan hintojen nousuvauhti on hidastunut jo selvästi. Verotuksen kiristyminen ja sosiaalietuuksien leikkaukset iskevät kuitenkin loven monien kotitalouksien tuloihin.

Kotitalouksien ostovoima vahvistui jo viime vuonna, mutta siitä huolimatta yksityinen kulutus kasvoi hitaasti.

KULUVANA vuonna aiempaa korkeampi korkotaso rasittaa yhä kotitalouksia, joilla on velkaa. Korkotason odotetaan kuitenkin vähitellen laskevan lähivuosina, minkä myötä velallisten kotitalouksien korkomenot alkavat pienentyä. Kun lainan korkoihin menee vähemmän rahaa, kulutuksen odotetaan kasvavan.

Euroopan keskuspankin (EKP) neuvosto laski kesäkuussa ohjauskorkoja 0,25 prosenttiyksiköllä. Korkopäätös ei juuri laske suomalaisten asuntolainojen korkoa, koska lasku on käytännössä hinnoiteltu markkinakorkoihin jo aikaisemmin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE