Palkittu politiikan aikakauslehti.
Katso hinnat!

Työmarkkinat

27.11.2020 12:52 ・ Päivitetty: 27.11.2020 12:52

”Tämä oli puhtaasti palkkaratkaisu” – elintarviketyöläisten palkat nousevat keväällä 1,9 prosenttia

Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL ja Elintarviketeollisuusliitto ETL ovat tänään hyväksyneet elintarvikealan työntekijöille uudet työehtosopimukset kaksivuotiseksi sopimuskaudeksi 1.2.2021–31.1.2023.

Demokraatti

Demokraatti

SEL:n ja ETL:n väliset nykyiset työehtosopimukset ovat voimassa 31.1.2021 asti.

SEL:n liittovaltuusto hyväksyi neuvottelutuloksen yksimielisesti. Uudet työehtosopimukset eivät sisällä palkankorotusten lisäksi muita muutoksia nykyisiin työehtosopimuksiin.

– Tämä oli puhtaasti palkkaratkaisu. Sovimme palkankorotuksista, joilla pääsemme korona-ajan yli. Muuten elintarvikealan työntekijöiden nykyiset vähimmäistyöehdot pysyvät samoina, SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen toteaa tiedotteessa.

Elintarvikealan työntekijöiden palkkoja ja taulukkopalkkoja korotetaan 1,9 %:n yleiskorotuksella 1. toukokuuta 2021 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta.

Sopimuskauden aikana kumpi tahansa osapuoli voi irtisanoa sopimuksen päättymään toisen vuoden osalta viimeistään kuukautta ennen ensimmäisen sopimusvuoden päättymistä.

Vuoden 2022 palkankorotuksista SEL ja ETL sopivat yleisen linjan mukaisesti 15.12.2021 mennessä, ellei neuvotteluajan pidentämisestä sovita.

SEL ja ETL sopivat viidestä yleissitovasta työehtosopimuksesta.

SEL:n mukaan, jos palkankorotuksista ei päästä yksimielisyyteen sovittuun määräaikaan mennessä, osapuolet voivat sopia asian siirtämisestä välityslautakunnan ratkaistavaksi. Tällöin työehtosopimus ei ole enää irtisanottavissa toisen sopimusvuoden osalta.

Välityslautakunta koostuu viidestä jäsenestä niin, että SEL ja ETL asettavat molemmat lautakuntaan kaksi jäsentä ja lautakunnan puheenjohtajana toimii valtakunnansovittelija. Välityslautakunta antaa asiassa sitovan ratkaisun.

SEL ja ETL sopivat viidestä yleissitovasta työehtosopimuksesta: leipomoalan työntekijöiden työehtosopimuksesta, liha-alan työntekijöiden työehtosopimuksesta, meijerialan työntekijöiden työehtosopimuksesta, elintarvikealojen työntekijöiden työehtosopimuksesta sekä panimo- ja virvoitusjuoma-alan työntekijöiden työehtosopimuksesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

Demokraatti.fi

Tilaa Demokraatti

Demokraatti on politiikkaan, työelämään ja kulttuuriin erikoistunut aikakauslehti, joka on perustettu Työmies-nimellä vuonna 1895.

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Tilaa demokraatti →
2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE
KIRJAUDU